Lediga jobb som HR-konsult/PA-konsult i Varberg

Se lediga jobb som HR-konsult/PA-konsult i Varberg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Varberg som finns hos arbetsgivaren.

HR Business Partner till Ringhals!

Ansök    Nov 15    Vattenfall AB    HR-konsult/PA-konsult
Företagsbeskrivning Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kraftverk. Vi har över 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har ca 1 000 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg. Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ring... Visa mer
Företagsbeskrivning
Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är Nordens största kraftverk. Vi har över 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals har ca 1 000 anställda och ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.
Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter. Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals
Jobbeskrivning
Varför Ringhals?
Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet. Låter det spännande? Just nu söker vi en Human Resource Business Partner till HR-avdelningen på Ringhals!
Varför HR på Ringhals?
På HR-avdelningen levererar vi strategiskt HR-stöd inom samtliga HR-processer till Ringhals verksamhet. Som HR Business Partner kommer du att vara en del av en stor HR-grupp som samverkar inom Ringhals, med systerenheten på Forsmark och inom Vattenfall. Verksamheten som helhet är komplex i sin regulatoriska natur, stora omsättning och krav på specifik och spårbar kompetens. Även om vi jobbar i en verksamhet präglad av välgrundade beslut så är vi i ständig förändring och har de kommande åren stort fokus på förnyelse och digitalisering inom HR.
Enheten på Ringhals består i dagsläget av fyra HRBPs som ska bli fem. På enheten arbetar också fyra stycken Kompetensutvecklare som tillser processer och verktyg för att Ringhals verksamhet ska kunna ta sitt ansvar inom Kompetensområdet. Vi har en hög ambitionsnivå och vill skapa de bästa förutsättningarna för verksamheten.
Du kommer bli en del av ett team där vi värnar om varandra och har nära till skratt. Teamet har blandad erfarenhet där alla får möjlighet att bidra på sitt sätt. Inom HR-teamet behöver vi ofta vända och vrida på frågorna för att hitta rätt väg framåt för såväl Ringhals som systerenheten Forsmark och det är viktigt att du förstår vikten av att driva och förankra frågor i en stor organisation.
"Jag som blir din chef heter Isak Bengtsson. Jag tror på ett tillitsbaserat ledarskap präglat av glädje, mod och tydliga ramar. Jag leder enheten framåt med ett fokus på leverans men även genom utveckling av dig och vår verksamhet. Jag vill att vi har en aktiv dialog så jag kan finnas där när du vill och behöver stöttning. Jag tycker att det är viktigt att ha roligt på jobbet och att vi tar det på lagom stort allvar, så förhoppningsvis kommer du trivas hos oss. Hör gärna av dig till mig om du vill prata mer! "
Arbetsuppgifter
Som HRBP på Ringhals kommer du sitta i en eller ett par ledningsgrupper och tillse leveransen av avdelningens HR-arbete. Bredden på arbetsuppgifter och kontaktytor är stor och du kommer få leverera såväl färdiga processer som utveckla egna. Du agerar HR-stöd till verksamhetens chefer och är bollplank i såväl operativa som strategiska HR-frågor. Utöver detta håller du ihop ett område inom HR där du äger, utvecklar, driver och gör dina kollegor framgångsrika. Vi har delat upp vårt arbete i följande fyra ansvarsområden, där du får möjlighet att göra ett till ditt eget. Dessa är:
Hälsa och Mångfald/Inkludering
Kompetensförsörjning
Ledarskap & Kultur
Compensation, Benefits och Industrial Relations

Kravspecifikation
Vi söker dig som har ett stort intresse, engagemang och kunskap inom HR-området. Arbetet ställer stora krav på självständighet och att du har ett eget inre driv. Du behöver vara tydlig och du har förmågan att kommunicera med chefer och ledningsgrupper om vad som förväntas i olika sammanhang. Du förväntas påverka och är ansvarig HRBP i din del av verksamheten.
Vidare har du lätt för att skapa relationer och har en väl utvecklad samarbetsförmåga. Samarbetet och relationsskapandet är omfattande med både chefer, personalorganisationer, internt i gruppen och inom Vattenfallkoncernen.
Vi ser gärna också att du:
har personalvetarutbildning eller motsvarande erfarenhet
har jobbat några år med både chefsstöd och operativ HR inom till exempel rekrytering, rehab, omställning, organisationsutveckling, individ- och gruppärenden, lönebildning, förhandling och utvecklingsaktiviteter.
är administrativt skicklig med god kunskap i Officepaketet
är flytande i svenska både i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska

Ytterligare information
Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.


Placeringsort
Ringhals, med goda möjligheter till arbete på distans delar av din tid.


För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Isak Bengtsson 0709-24 94 69.
För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Sofia Berggren [email protected]


Fackliga representanter:Akademikerna - Patrik Andersson, Ledarna - Anders Karlsson, Unionen, Eva-Lena Green, SEKO Alexander Johnsson. Samtliga nås på 0340-66 70 00.
Ansökningsförfarande
I den här tjänsten vill vi att du skickar ett utförligt CV och ett personligt brev där du berättar varför du har sökt just det här jobbet
Välkommen med din ansökan senast 3/12. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Visa mindre

HR-Partner sökes till Psykiatrin Halland

Ansök    Feb 12    REGION HALLAND    HR-konsult/PA-konsult
En arbetsplats i framåtrörelse Förvaltningen Psykiatrin Halland arbetar med specialistpsykiatri för vuxna med svår psykisk ohälsa och sjukdom genom utredning, diagnostik, behandling, omvårdnad och rehabilitering. Förvaltningen har även ett helhetsuppdrag för barn och unga och ansvarar för vården från mildare psykisk ohälsa till psykisk sjukdom. Vi har nära 1000 medarbetare och verksamheter i hela länet genom mottagningar, vårdavdelningar och särskilda t... Visa mer
En arbetsplats i framåtrörelse
Förvaltningen Psykiatrin Halland arbetar med specialistpsykiatri för vuxna med svår psykisk ohälsa och sjukdom genom utredning, diagnostik, behandling, omvårdnad och rehabilitering.

Förvaltningen har även ett helhetsuppdrag för barn och unga och ansvarar för vården från mildare psykisk ohälsa till psykisk sjukdom. Vi har nära 1000 medarbetare och verksamheter i hela länet genom mottagningar, vårdavdelningar och särskilda team. Psykiatrin Halland leds av förvaltningschef tillsammans med verksamhetschefer samt avdelningschefer.

Vi är stolta över att vi under de senaste åren gjort stora framsteg inom ett flertal områden och har ett gott anseende nationellt sett. I den nationella patientenkäten rankas förvaltningen i topp. Vägen dit har präglats av öppenhet, nära samarbeten med korta beslutsvägar och stort egenansvar.

Du ingår i ett team med ytterligare 2 HR-partner, verksamhetsutvecklare samt HR-chef. HR-funktionens allra viktigaste fokus är att stödja verksamheten så att förvaltningen fortsatt har engagerade och kompetenta medarbetare och chefer liksom ett arbetssätt som skapar förutsättningar för att genomföra förvaltningens uppdrag.

Det verksamhetsnära HR-stödet
I rollen som HR-partner hos oss har du ett proaktivt och resultatorienterat arbetssätt och utgör det professionella, nära stödet till chefer och ledningsgrupper inom Psykiatrin.

Ditt och det samlade HR-uppdragets främsta fokus är att stödja verksamheterna att utveckla och behålla medarbetare och chefer inom Psykiatrin, bidra i arbetsmiljöarbetet samt agera stöd i förändrings- och utvecklingsprocesser. 

I din roll som HR-partner har du stor förmåga att skapa god förståelse för respektive verksamhets utmaningar med målet att utgöra ett värdefullt beslutsstöd för cheferna.

Som HR-partner:

- Agerar du proaktivt som beslutsstöd till chefer inom hela HR-området.
- Utvecklar du HR-stödet för att göra det enkelt och tydligt för chefer.
- Är du delaktig i förändringar som bidrar till verksamhetens resultat och utveckling.
- Arbetar du med utbildning och kompetensutvecklande insatser och stöd. 

Region Hallands HR-organisation består även av HR-strateger och HR-specialister som en samlad stödfunktion, vilket innebär att det finns specialister till stöd i arbetet med arbetsrätts-, arbetsmiljö- och kompetensförsörjningsfrågor.

HR-partner med blicken på helheten
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet från arbete som konsultativt HR-stöd, gärna med erfarenhet av att agera det verksamhetsnära HR-stödet där du har stöttat chefer i förändrings- och utvecklingsarbete. Du har erfarenhet av att arbeta både strategiskt och operativt inom HR-området och har tillsammans med andra utvecklat HR-processer. Det är meriterande om du tidigare har arbetat som chef och haft personalansvar.

Erfarenhet av och kunskap om arbete med frågor som berör våra utmaningar inom kompetensförsörjning och arbetsmiljö ser vi som viktigt.

Du har högskoleexamen med inriktning mot personal- och arbetslivsområdet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant

Vi söker dig som:

- Är relationskapande och lyhörd med en god kommunikativ förmåga, muntligt som skriftligt.
- Tar ansvar för resultatet, är serviceinriktad, agerar, visar engagemang och drivkraft.
- Har ett coachande förhållningssätt.
- Drivs av att arbeta med människor och vill göra skillnad i en organisation som har ett samhällsviktigt uppdrag.
- Har god individuell förmåga att verka självgående i rollen som HR-partner. 

Vårt erbjudande
För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka https://www.regionhalland.se/jobb-och-karriar/formaner/ vi kan erbjuda dig som anställd.

Övrigt

Inför eventuell anställning görs alltid kontroll i belastnings- och misstankeregistret.

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! https://www.regionhalland.se/om-region-halland/

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.


Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal. Visa mindre

Närsjukvården Halland söker en HR-partner

Ansök    Jan 31    REGION HALLAND    HR-konsult/PA-konsult
En arbetsplats i framåtrörelse Närsjukvården har i uppdrag att driva Region Hallands vårdcentraler i egen regi, Folktandvården med allmäntandvårdskliniker, tandreglering och tandtekniskt laboratorium, samt ett antal särskilda uppdrag. Våra verksamheter befinner sig i ständig utveckling med fokus på att leverera en god, säker och nära vård och tandvård till hallänningen - enkelt att välja, tillgänglig på nya sätt och välkomnande för alla. Just nu pågår e... Visa mer
En arbetsplats i framåtrörelse
Närsjukvården har i uppdrag att driva Region Hallands vårdcentraler i egen regi, Folktandvården med allmäntandvårdskliniker, tandreglering och tandtekniskt laboratorium, samt ett antal särskilda uppdrag.

Våra verksamheter befinner sig i ständig utveckling med fokus på att leverera en god, säker och nära vård och tandvård till hallänningen - enkelt att välja, tillgänglig på nya sätt och välkomnande för alla. Just nu pågår ett omfattande utvecklingsarbete för att förflytta verksamheterna för att forma och möta framtidens vård. För dig som HR-partner innebär det ett nära samarbete med våra chefer för att stödja dem i verksamheternas förändringsarbete.

Parallellt med att förvaltningen utvecklas och förändras vill vi inom HR-funktionen ha ett utvecklingsfokus i vårt arbete med syfte att kunna leverera det bästa stödet till våra verksamheter. Här kliver du rakt in i ett team där tre engagerade och lösningsfokuserade kollegor väntar på dig. Hos oss kommer du trivas bra om god sammanhållning, öppet klimat och tillåtande attityd är värdefullt för dig på jobbet.

Tjänstens placeringsort är Halmstad eller Varberg enligt överenskommelse. 

Det verksamhetsnära HR-stödet
I rollen som HR-partner hos oss har du ett proaktivt och resultatorienterat arbetssätt och utgör det professionella, nära stödet till chefer och ledningsgrupper inom Närsjukvården.

Ditt och det samlade HR-uppdragets främsta fokus är att stödja verksamheterna att utveckla och behålla medarbetare och chefer inom Närsjukvården, bidra i arbetsmiljöarbetet som främjar kvalitet och produktivitet samt agera stöd i förändrings- och utvecklingsprocesser. Du arbetar i nära relation till chefer och stabens andra professioner som ekonomi, kommunikation och administration.

I din roll som HR-partner har du stor förmåga att skapa god förståelse för respektive verksamhets utmaningar med målet att utgöra ett värdefullt beslutsstöd för cheferna.

Som HR-partner:

- Agerar du proaktivt som beslutsstöd till chefer inom hela HR-området.
- Utvecklar du HR-stödet för att göra det enkelt och tydligt för chefer.
- Är du delaktig i förändringar som bidrar till verksamhetens resultat.
- Arbetar du med utbildning och kompetensutvecklande insatser och stöd. 

Som HR-partner har du också en viktig roll att sprida kunskap och vara ett stöd inom arbetsmiljö-, kompetensförsörjnings-, arbetsrätts- samt chefs- och ledarskapsfrågor.

HR-partner med blicken på helheten
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet från arbete som konsultativt HR-stöd, gärna med erfarenhet av att agera det verksamhetsnära HR-stödet där du har stöttat chefer i förändrings- och utvecklingsarbete.

Erfarenhet av och kunskap om arbete med frågor som berör våra utmaningar inom kompetensförsörjning och arbetsmiljöfrågor ser vi som viktigt.

Du har högskoleexamen från Personal- och arbetsvetenskapliga programmet eller annan högskoleexamen som vi tillsammans med aktuell erfarenhet bedömer likvärdig.

Vi söker dig som:

- Är relationskapande och lyhörd med en god kommunikativ förmåga, muntligt som skriftligt.
- Har god kunskap om mänskliga relationer, förstår grupputveckling och gruppens betydelse för verksamhetens resultat.
- Har ett coachande förhållningssätt.
- Har erfarenhet av att arbeta både strategiskt och operativt inom HR-området och har tillsammans med andra utvecklat HR-processer.
- Drivs av att arbeta med människor och vill göra skillnad i en organisation som har ett samhällsviktigt uppdrag.
- Har god individuell förmåga att verka självgående i rollen som HR-partner. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vårt erbjudande
För oss är det viktigt att du ska trivas och utvecklas i ditt arbete. 
Läs mer om vilka https://www.regionhalland.se/jobb-och-karriar/formaner/ vi kan erbjuda dig som anställd.

Om Region Halland


Region Halland är till för alla som bor och arbetar här i Halland. Vi är över 8 000 medarbetare inom 370 olika yrken som alla arbetar för att erbjuda en god hälso- och sjukvård och att främja tillväxt och utveckling. Vi ansvarar också för kollektivtrafiken i Halland och driver frågor inom områden som näringsliv, kultur och utbildning. Vår vision är ”Halland ­ – bästa livsplatsen” och med det menar vi att Halland ska bli den bästa platsen att bo på, utbilda sig, arbeta och driva företag i. Vi har kommit en bra bit på vägen, välkommen att följa med oss på vår resa! https://www.regionhalland.se/om-region-halland/

Strävan efter jämställdhet, mångfald och likvärdiga villkor är både en kvalitetsfråga och en självklar del av Region Hallands värdegrund.


Region Halland krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Region Halland har upphandlade avtal. Visa mindre

HR-konsult

Ansök    Sep 5    Varbergs kommun    HR-konsult/PA-konsult
I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 140 olika yrken i vår breda verksamhet. ARBETSUPPGIFTER Är du en engagerad HR som brinner för generellt HR-arbete, att stötta chefer i verksamheten, att vara involverad och stötta i utveckling, förnyelse och hållbart ledarskap? Stimule... Visa mer
I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 140 olika yrken i vår breda verksamhet.

ARBETSUPPGIFTER
Är du en engagerad HR som brinner för generellt HR-arbete, att stötta chefer i verksamheten, att vara involverad och stötta i utveckling, förnyelse och hållbart ledarskap? Stimuleras du av ett meningsfullt arbete där du tillsammans med andra gör skillnad för Varbergs kommun? Tycker du om att ha många kontaktytor och att arbeta både operativt och strategiskt? Är du analytisk och har lätt att formulera dig i skrift?

Vi erbjuder här en viktig och spännande roll där du har stora möjligheter att påverka och utvecklas! Varberg växer, vill du vara med på resan?

Du kommer arbeta 80% som HR för UAF (utbildning- och arbetsmarknadsförvaltningen) där du kommer att vara en viktig resurs för ledningsgruppen i förvaltningens strategiska arbete. Som HR kommer du att arbeta operativt och vara ett stöd för förvaltningens chefer inom generella HR-områden där rekrytering, arbetsmiljö, arbetsrätt, rehabilitering, lönebildning och kompetensförsörjning kan vara exempel.

I den andra delen av ditt uppdrag, central HR-strateg på 20%, kommer du kommunövergripande att bidra med arbete och kompetens inom något av avdelningens många utvecklingsprojekt/initiativ. Detta sker i nära samarbete med HR-kollegor och andra intressenter inom både UAF och våra övriga förvaltningar, för att på så sätt säkerställa behov och rätt utveckling framåt.

I din roll kommer du få möjlighet att deltaga i olika forum, nätverk och samarbeten som alla gemensamt bidrar till att utveckla Varbergs kommunen i enighet med vår kultur mot vår vision.

Vilka är vi?
UAF ansvarar för utbildning på gymnasial och eftergymnasial nivå, samt arbetsbefrämjande åtgärder och integrationsfrågor. Här skapas förutsättningar för det livslånga lärandet och möjligheter för individen att utvecklas, studera och nå egen försörjning. Här bidrar vi också till ett livskraftigt näringsliv genom att tillvarata utvecklingsbehov i näringslivet och skapa projektsatsningar, nätverk och mötesplatser där utbildning och näringsliv kan mötas. UAF är Varberg kommuns tredje största förvaltning.

Kommunens HR- strategiska avdelning verkar för ett hållbart arbetsliv för hela organisationen genom att utveckla, leda och samordna kommunövergripande strategiskt HR-arbete och utföra HR-uppdrag.

I denna roll kommer du att rapportera till HR-chefen och blir en del av det HR-strategiska teamet med 13 kollegor på Kommunstyrelsens förvaltnings personalkontor.

KVALIFIKATIONER
Du har relevant högskoleutbildning med tyngdpunkt inom HR-området samt flera års arbetslivserfarenhet från både generellt operativt HR-arbete såväl som att arbeta strategiskt med hållbart arbete och ledarskap, långsiktiga mål och vision.

Du tycker om att möta människor, stötta och coacha chefer i sitt arbete samt är bra på att bygga tillitsfulla relationer. Du är en strategisk och god kommunikatör med både kunskap och känsla för hur man hittar vägar att bäst nå fram med sitt budskap för att få saker att hända, muntligt och skriftligt.
Du är van att omvärldsbevaka och har en väl utvecklad förmåga att identifiera förbättrings- och utvecklingsmöjligheter.

I Varberg tror vi att våra olikheter berikar och utvecklar såväl individen som verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Varberg aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Varmt välkommen med din ansökan.

ÖVRIGT
Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.

Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag! Visa mindre

HR-administratör sökes till kund i Falkenberg!

Engagerad och relationsskapande HR-administratör? Sök idag! Beskrivning av tjänst Som HR-administratör hos vår kund i Falkenberg kommer dina främsta arbetsuppgifter bestå av att attrahera, rekrytera och administrera kvalificerad personal. Du kommer att skapa och publicera annonser, boka och genomföra intervjuer samt ringa referenser. I arbetet tillkommer även övrig personaladministration så som tidrapporter, systemhantering och andra administrativa uppg... Visa mer
Engagerad och relationsskapande HR-administratör? Sök idag!

Beskrivning av tjänst

Som HR-administratör hos vår kund i Falkenberg kommer dina främsta arbetsuppgifter bestå av att attrahera, rekrytera och administrera kvalificerad personal. Du kommer att skapa och publicera annonser, boka och genomföra intervjuer samt ringa referenser. I arbetet tillkommer även övrig personaladministration så som tidrapporter, systemhantering och andra administrativa uppgifter. Du kommer att ingå i ett härligt team där du arbetar tillsammans för att nå samma mål. Tjänsten är bred och formbar över tid med stor möjlighet till personlig utveckling. Arbetstiden är förlagd till dagtid.

Din bakgrund

Vi söker dig som har utbildning med inriktning HR, administration eller annan relevant bakgrund. Vi ser gärna att du har arbetat med HR-administration sedan tidigare. Tjänsten innebär daglig kommunikation med människor i olika situationer och stor vikt läggs därmed vid din sociala kompetens och förmåga att uttrycka dig väl i det svenska språket, både i tal och i skrift. B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Personliga egenskaper

Du måste trivas med att din arbetsdag är varierad, både i arbetsuppgifter och tempo. Som person är du serviceinriktad, prestigelös och har förmågan att anpassa ditt arbetssätt efter situation. Du kan ta eget ansvar och arbetar lika bra självständigt som i grupp. Avslutningsvis är du en människokännare som ser värdet i att skapa goda och långsiktiga relationer med andra människor.

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande och därav kan tjänsten tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Kontaktperson

Vid eventuella frågor om tjänsten, kontakta Kay Zeybrandt på 0722-350003 eller mail [email protected]
Om oss

FIRST Personalpartner är ett auktoriserat bemanningsföretag inriktat mot industrins kollektiv- och tjänstemannasida. Vi har personal för inhyrning och rekrytering. Vi arbetar lokalt, vilket innebär att vi alltid strävar efter att anställa personal så nära kundföretaget som möjligt utifrån kompetens och andra krav enligt specifikation från kundföretaget.
Vi ser fram emot din ansökan redan idag! Visa mindre

HR-partner

Ansök    Nov 13    Nilson Group AB    HR-konsult/PA-konsult
NilsonGroup AB är en av Skandinaviens ledande skokoncerner med E-handel och butiker i Sverige och Norge. Genom våra butikskoncept DinSko och Skopunkten kan vi erbjuda något som passar för alla. Ett oslagbart utbud med låga priser för hela familjen. Vill du jobba med mode och skor är NilsonGroup det självklara valet - vi gör det enkelt, kul och inspirerande att handla skor! Vi söker dig som vill arbeta verksamhetsnära inom HR då du i rollen som HR-partner ... Visa mer
NilsonGroup AB är en av Skandinaviens ledande skokoncerner med E-handel och butiker i Sverige och Norge. Genom våra butikskoncept DinSko och Skopunkten kan vi erbjuda något som passar för alla. Ett oslagbart utbud med låga priser för hela familjen. Vill du jobba med mode och skor är NilsonGroup det självklara valet - vi gör det enkelt, kul och inspirerande att handla skor!

Vi söker dig som vill arbeta verksamhetsnära inom HR då du i rollen som HR-partner hos oss arbetar nära försäljningsorganisationen och stöttar våra regionchefer och butikschefer i HR-relaterade frågor.

Som HR-partner kommer du ingå i ett härligt HR-team som drivs av gemenskap, lärande och utveckling. Du rapporterar till HR-chef. HR- och Löneavdelningen består utöver HR-chef av en HR- & löneadministratör, en HR-ansvarig för Norge, en lönechef samt tre lönespecialister. Vi är ett gäng som hjälper och arbetar nära varandra och om vi får säga det själva så har vi väldigt roligt tillsammans.

Dina arbetsuppgifter

Som HR-partner erbjuder du ett professionellt stöd till organisationens chefer samt förvaltar och utvecklar framför allt områdena arbetsrätt, arbetsmiljö och bemanning. Du deltar och driver både strategiska och operativa processer och projekt.

Vi har dagligen kontakt med chefer och medarbetare i organisationen och stöttar inom samtliga HR-områden. Du arbetar huvudsakligen med att driva arbetsrättsliga- och arbetsmiljöfrågor varpå det är en stor fördel om du brinner för dessa områden. Du är ansvarig för förhandlingar och avtalsfrågor kopplat till medarbetare i butik (Handelsanställdas förbund) och butikschefer (Unionen).

Vidare arbetar du med:

- Att ge professionellt stöd till organisationens chefer och säkerställer att arbetet bedrivs enligt gällande lagar, kollektivavtal och förordningar/föreskrifter.

- Du deltar och driver HR-relaterade projekt och utvecklar processer, rutiner och verktyg.

- Säkerställer efterlevnad av arbetsmiljölag och föreskrifter och utvecklar metoder och verktyg, bl.a. skyddsronder, arbetsmiljökartläggningar och inspektioner i butik.

- Kompetensutvecklar butiksledet i bl.a. ledarskap, arbetsrätt och arbetsmiljö

- Du har system- och utvecklingsansvar för vårt rekryteringssystem och vår utbildningsportal

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom HR eller motsvarande. Du har några års erfarenhet av att arbeta operativt med HR-frågor. Du har kunskap i arbetsrätt och erfarenhet av fackliga förhandlingar. Det är meriterande om du har kunskaper om svåra samtal och erfarenhet av att arbeta med kollektivavtalen inom Handels. Du har med fördel tidigare arbetslivserfarenhet från butiksmiljö.

Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i Office-paketet, med fördel goda kunskaper i Excel. Du har B-körkort.

Dina personliga egenskaper

Som person är du trygg och förtroendeingivande. Du har en positiv och lösningsfokuserad inställning i arbetet. Du visar intresse och förståelse för andra samt har ett coachande förhållningssätt där du drivs av att utvecklas tillsammans med andra. För att trivas i rollen ser vi att du tar initiativ och arbetar självständigt samtidigt som du är mån av att dela med dig av din expertis och sakkunskap till andra.

Information om tjänsten

Omfattning: 40 h/vecka, tillsvidareanställning som inleds med provanställning

Tillträde: Start enligt överenskommelse

Kontakt: Vid frågor om tjänsten kontakta HR-chef Emilia Berge, via mail: [email protected]

Sista ansökningsdag är 2023-11-30. Intervjuer hålls löpande under ansökningstiden varpå tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Observera att vi endast tar emot ansökningar via länk till vårt rekryteringssystem, ej via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

HR-konsult, utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen

Ansök    Mar 29    Varbergs kommun    HR-konsult/PA-konsult
Varbergs kommun lever efter visionen att vi ska vara Västkustens kreativa mittpunkt. För att leva upp till vår vision arbetar vi med att förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Det gör vi genom utveckling av vår kultur, vårt ledarskap, medarbetarskap och samarbetskap. Att bo eller arbeta i Varberg innebär att var du än är så finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, ... Visa mer
Varbergs kommun lever efter visionen att vi ska vara Västkustens kreativa mittpunkt. För att leva upp till vår vision arbetar vi med att förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Det gör vi genom utveckling av vår kultur, vårt ledarskap, medarbetarskap och samarbetskap.

Att bo eller arbeta i Varberg innebär att var du än är så finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför söker vi dig som vill utvecklas med oss.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en engagerad HR-konsult som vill ha en nyckelroll i vårt gemensamma arbete för att skapa bästa möjliga möte för lärande. Du kommer att ingå i förvaltningens kansli och arbeta såväl strategiskt som operativt för att ytterligare stärka vår position som attraktiv arbetsgivare. Det innebär att arbeta som stöd till förvaltningens chefer med bland annat kompetensförsörjning, systematiskt arbetsmiljöarbete, rehabilitering och hälsofrämjande insatser samt tillämpning av lagar och avtal.

Andra viktiga uppgifter blir att delta i arbetet med uppföljning, analys och rapportering i personalfrågor. Du kommer ha ett strategiskt utvecklingsansvar och i samarbete med övriga kollegor utveckla, förbättra
och implementera rutiner och metoder inom HR-området, delta i samverkan med de fackliga organisationerna och organisera utbildningar för chefer.

Det är ett självständigt generalistuppdrag men som kommer att innebära ett nära samarbete med chefer och medarbetare i hela organisationen.

KVALIFIKATIONER
Du har examen på högskolenivå inom arbets- och personalvetenskap, goda arbetsrättsliga kunskaper och erfarenhet av både strategiskt och operativt arbete inom HR. Erfarenhet av arbete inom offentlig sektor och gärna med inriktning mot de förutsättningar som påverkar utbildningsverksamhet är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och som person är du:

• Engagerad och drivande med god empatisk förmåga
• Analytisk med strategiskt perspektiv
• Kreativ och nytänkande
• Självgående, serviceinriktad och strukturerad
• Kommunikativ med god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

ÖVRIGT
Ett meningsfullt arbete och goda möjligheter att utvecklas - det tror vi är viktigt för att du ska trivas hos oss. Vi vill också erbjuda personalförmåner som kan främja ditt välmående och öka din trygghet i vardagen. Läs mer här om vad som ingår för alla medarbetare i Varbergs kommun: https://varberg.se/jobbpraktik/tilldigsomskaborjahososs/dinaformaner.4.7548957b16e6c7f5c0def3f5.html

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.

Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag! Visa mindre

HR Business Partner

Har du några års erfarenhet inom HR och vill tillhöra ett samhällsviktigt bolag? Har du även ett intresse för digitalisering och att skapa goda förutsättningar för din organisation? Sök då jobbet som HR Business Partner till Vivab redan idag! Om företaget Vivab, Vatten & Miljö i Väst AB, jobbar helhjärtat för en hållbar framtid med rent och gott dricksvatten, friska vattendrag och minskat avfall. Vivab är ett kommunalt bolag och en viktig aktör inom grön... Visa mer
Har du några års erfarenhet inom HR och vill tillhöra ett samhällsviktigt bolag? Har du även ett intresse för digitalisering och att skapa goda förutsättningar för din organisation? Sök då jobbet som HR Business Partner till Vivab redan idag!

Om företaget
Vivab, Vatten & Miljö i Väst AB, jobbar helhjärtat för en hållbar framtid med rent och gott dricksvatten, friska vattendrag och minskat avfall. Vivab är ett kommunalt bolag och en viktig aktör inom grön samhällsutveckling på västkustens mittpunkt. Vivab vill förändra hur vi bygger våra samhällen och tar hand om våra resurser - genom att erbjuda hållbara vatten- och avfallstjänster och inspirera dig till en hållbar konsumtion. Tillsammans kan vi göra det möjligt!

Nu söker vi för Vivabs räkning en HR Business Partner, som har ett stort hjärta för goda relationer och en hållbar framtid.


Vad erbjuder rollen?
I rollen kommer du att ge professionellt HR-stöd till ledare och medarbetare. Du kommer att vara en viktig kugge i HR-teamet där ni tillsammans jobbar för att vara en attraktiv arbetsgivare. Du kommer att lyssna av verksamheten, stötta och rådgöra med chefer i tätt samarbete med HR-teamet.

Rollen innebär bland annat att:
• Stötta verksamheten i arbetsrättsliga frågor
• Vara delaktig i att skapa ett introduktionsprogram, genom E-learning via en utbildningsplattform
• Rekrytera nya medarbetare
• Förankra och följa upp kompetensförsörjningsplan
• Stötta cheferna i, samt dokumentera och följa upp rehab-ärenden
• Fånga upp utbildningsbehov och arbetsmiljöfrågor.

Din placering är på huvudkontoret i Falkenberg. Du rapporterar till HR-chef. För den här tjänsten kommer du inledningsvis att vara anställd via Effektiv och uthyrd som konsult till Vivab med god chans till förlängning/övertag.Vem är du?
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom HR-området, alternativt motsvarande arbetserfarenhet. Du besitter goda kunskaper inom arbetsrätt samt har erfarenhet från samverkans- och förhandlingsarbete. Vidare har du ett intresse av digitaliseringsarbete och tidigare erfarenhet kring att arbeta med E-learning. Du har även goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Har du erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete är det en merit.

Som person är du strukturerad, driven och förändringsbenägen. Du har en god social förmåga och är duktig på att fånga upp vad som händer i organisationen och du trivs med att skapa värde genom samverkan med andra.


Om Team Effektiv
Effektiv är det innovativa och personliga företaget inom rekrytering, bemanning, coaching, matchning & interim. Idrottsrötterna och lagandan präglar bolaget, dels arbetar vi i team i våra bemannings- och rekryteringsprocesser, dels är sponsring till idrottsföreningar en betydande del.

Vi har en sportslig attityd mot våra konsulter och erbjuder schyssta villkor samt kollektivavtal. Vi vill ge de bästa förutsättningarna till dig som blir en del av Team Effektiv. Detta har lett till att Effektiv är en attraktiv arbetsgivare, vilket våra konsultundersökningar och våra utmärkelser Årets Rekryteringsföretag samt Årets Karriärföretag är ett bevis på. Företagets värdeord är Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga. Tillsammans bildar initialerna GULD. Effektiv vill ta guld med sina kandidater, konsulter, kunder och samarbetspartners varje dag.

För den här tjänsten kommer du inledningsvis att vara anställd via Effektiv och uthyrd som konsult till Vivab med chans till förlängning/övertag.


Varmt välkommen med din ansökan
Låter tjänsten intressant?
Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdatum är 18 juni 2023. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Ingrid Törngren på [email protected]

Sökord
HR, HRBP, HR-partner, Arbetsrätt, Personalvetare Visa mindre

Affärsdriven Konsultchef till First Personalpartner i Varberg!

Vill du vara med på vår spännande tillväxtresa i Halland? Om oss och vad vi kan erbjuda First Personalpartner erbjuder personaltjänster med fokus på ansvar, engagemang och professionalism. Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag som är inriktat på rekrytering och bemanning inom industrisektorn. Vi har genuina erfarenheter från industrin och samarbetar med ett brett nätverk bland Västsveriges företag, för att alltid erhålla den högsta kompetensen för vå... Visa mer
Vill du vara med på vår spännande tillväxtresa i Halland?

Om oss och vad vi kan erbjuda

First Personalpartner erbjuder personaltjänster med fokus på ansvar, engagemang och professionalism. Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag som är inriktat på rekrytering och bemanning inom industrisektorn. Vi har genuina erfarenheter från industrin och samarbetar med ett brett nätverk bland Västsveriges företag, för att alltid erhålla den högsta kompetensen för vårt uppdrag. Vi arbetar efter vår värdegrund; Respekt - allas lika värde. Vi har kontor i Borås, Varberg, Skövde och Halmstad där huvudkontoret ligger i Borås. Läs mer om oss; firstpersonal.se

Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete med goda utvecklingsmöjligheter där du kommer att möta olika företagskulturer och personligheter från olika branscher som ger dig möjlighet att utveckla din egen kompetens.

Beskrivning av tjänst


Som Affärsinriktad Konsultchef hos First Personalpartner ansvarar du för att få in nya uppdrag, bemanna och sköta kontakterna med kunder och kandidater. Du är en nyckelperson där uppdraget är affärsutveckling och kundbearbetning med både nya som befintliga kunder, samt att searcha, attrahera och anställa rätt kandidater i rätt tid, till kunduppdragen i Halland med omnejd.
Rollen innefattar personalansvar för konsulter och ansvar för att de trivs hos First och gör ett bra arbete ute hos kunderna, detta innebär att vara tillgänglig och besöka arbetsplatserna kontinuerligt. Du kommer ha daglig kontakt via telefon, mejl och fysiska möten med båda kandidater och kunder. I rollen kommer du ha ett nära samarbete med dina kollegor inom First både i Varberg, Halmstad, Borås och Skövde. Allmän omvärldsbevakning är en viktig del i arbetet, ha en god branschkännedom och vara uppmärksam på förändringar på marknaden och företagens rekryteringsbehov. Rollen är stationerad i Varberg.

Din Profil


Vi söker dig som brinner för att skapa nya relationer och ser möjligheter i de kundrelationer du har och skapar. Du är van vid att ha kundkontakt och känner dig bekväm i säljsituationer. Servicekänsla och lyhördhet är en stor motivationskälla för dig. Vi ser att du har god människokännedom och ett genuint intresse för människor, är bra på att bygga nätverk och underhålla relationer.
Rollen som Konsultchef präglas bitvis av högt tempo och det är viktigt att du har en hög grad av flexibilitet och kan hantera flera kundrelationer, samtidigt som du drivs av att leverera till uppsatta mål och deadlines.
Du behöver ha mycket god känsla för service och att uttrycka dig professionellt i såväl tal som skrift. Vi ser att du är resultatinriktad och vill arbeta mot konkreta mål för att bidra till en gemensam framgång.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du är en trygg person som har ett konsultativt förhållningssätt, en egen drivkraft och är mån om relationer både internt och externt. Du har god förmåga att strukturera och driva ditt arbete framåt.

KontaktFör ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Kay Zeybrandt på tel 0722-351777. Vi arbetar kontinuerligt med urval och intervjuer.
Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Visa mindre

HR-strateg

Ansök    Apr 28    Varbergs kommun    HR-konsult/PA-konsult
I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 140 olika yrken i vår breda verksamhet. ARBETSUPPGIFTER Är du en engagerad HR som brinner för utveckling, förnyelse och hållbart ledarskap? Stimuleras du av ett meningsfullt arbete där du tillsammans med andra gör skillnad för Varbergs... Visa mer
I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 140 olika yrken i vår breda verksamhet.

ARBETSUPPGIFTER
Är du en engagerad HR som brinner för utveckling, förnyelse och hållbart ledarskap? Stimuleras du av ett meningsfullt arbete där du tillsammans med andra gör skillnad för Varbergs kommun? Tycker du om att ha många kontaktytor och att arbeta både operativt och strategiskt? Är du analytisk och har lätt att formulera dig i skrift?

Vi erbjuder här en viktig och spännande roll där du har stora möjligheter att påverka och utvecklas! Varberg växer, vill du vara med på resan?

Du kommer arbeta 60% som HR för UAF (utbildning- och arbetsmarknadsförvaltningen) där du kommer att vara en viktig resurs för ledningsgruppen i förvaltningens strategiska arbete. Som HR kommer du att arbeta operativt och vara ett stöd för förvaltningens chefer inom generella HR-områden där rekrytering, arbetsmiljö, arbetsrätt, rehabilitering, lönebildning och kompetensförsörjning kan vara exempel.

I den andra delen av ditt uppdrag, central HR-strateg på 40%, kommer du kommunövergripande utveckla, driva och ansvara för aktuella och relevanta HR-projekt/processer/områden, i nära samarbete med HR-kollegor och andra intressenter inom våra förvaltningar för att säkerställa behov och rätt utveckling framåt.

I din roll kommer du att ingå i olika nätverk och samarbeten som alla gemensamt bidrar till att utveckla Varbergs kommunen i enighet med vår kultur mot vår vision.

Vilka är vi?
UAF ansvarar för utbildning på gymnasial och eftergymnasial nivå, samt arbetsbefrämjande åtgärder, integrationsfrågor. Här skapas förutsättningar för det livslånga lärandet och möjligheter för individen att utvecklas, studera och nå egen försörjning. Här bidrar vi också till ett livskraftigt näringsliv genom att tillvarata utvecklingsbehov i näringslivet och skapa projektsatsningar, nätverk och mötesplatser där utbildning och näringsliv kan mötas. UAF är Varberg kommuns tredje största förvaltning.

Kommunens strategiska HR-avdelning utvecklar, leder, samordnar och utför HR-aktiviteter som är serviceorienterade, kunskapsbaserade och situationsanpassade. För att främja ett hållbart arbetsliv stöttar HR- avdelningen organisationen i att bevara och utveckla mänskliga och organisatoriska resurser med ett värdeskapande perspektiv.

I denna roll kommer du att rapportera till HR-chefen och blir en del av det HR-strategiska teamet med elva kollegor på Kommunstyrelsens förvaltnings personalkontor som består av avdelningarna; personal-administration, förhandling och den inbyggda företagshälsovården Kommunhälsan.

KVALIFIKATIONER
Du har relevant högskoleutbildning med tyngdpunkt inom HR-området samt flera års arbetslivserfarenhet från både generellt operativt HR-arbete såväl som att arbeta strategiskt med hållbart arbete och ledarskap, långsiktiga mål och vision. Du har erfarenhet av att leda verksamhetsöverskridande projekt och processer.

Du är bra i möten med människor och du bygger tillitsfulla relationer. Du är en strategisk kommunikatör med både kunskap och känsla för hur man hittar vägar att bäst nå fram med sitt budskap för att få saker att hända, muntligt och skriftligt.
Du är van att omvärldsbevaka och har en väl utvecklad förmåga att identifiera förbättrings- och utvecklingsmöjligheter.

I Varberg tror vi att våra olikheter berikar och utvecklar såväl individen som verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Varberg aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Varmt välkommen med din ansökan.

ÖVRIGT
För mer information är du välkommen att kontakta:
Anneli Svensson, HR-avdelningschef, Kommunstyrelsens förvaltning.
Maria Gustafsson, förvaltningschef, Utbildning- och arbetsmarknads-förvaltningen.

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.

Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag! Visa mindre

HR-konsult, Förskole- och grundskoleförvaltningens kansli

Ansök    Mar 9    Varbergs kommun    HR-konsult/PA-konsult
I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Förskole- och grundskoleförvaltningen har med utgångspunkt i Varber... Visa mer
I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens.
Vill du växa med oss?

Förskole- och grundskoleförvaltningen har med utgångspunkt i Varbergs kommuns vision ansvar för att utbilda barn och elever för morgondagens kompetensbehov och stärka deras självförtroende så att de lämnar sin skolgång med de rätta förutsättningarna för att göra val utifrån sina mål och drömmar. Förvaltningen ansvarar för förskola och grundskola. Antalet anställda är ca 2 100 och budgetomslutningen för 2023 ca 1 500 mkr.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en engagerad HR-konsult som vill ha en nyckelroll i vårt gemensamma arbete för att skapa bästa möjliga möte för lärande. Du kommer att ingå i HR-gruppen på förvaltningens kansli och arbeta såväl strategiskt som operativt för att ytterligare stärka vår position som attraktiv arbetsgivare. Det innebär att arbeta som stöd till förvaltningens chefer med bland annat kompetensförsörjning, systematiskt arbetsmiljöarbete, rehabilitering och hälsofrämjande insatser samt tillämpning av lagar och avtal. Andra viktiga uppgifter blir att delta i arbetet med uppföljning, analys och rapportering i personalfrågor. Du kommer ha ett strategiskt utvecklingsansvar och i samarbete med övriga kollegor utveckla, förbättra och implementera rutiner och metoder inom HR-området, delta i samverkan med de fackliga organisationerna och organisera utbildningar för chefer. Det är ett självständigt generalistuppdrag men som kommer att innebära ett nära samarbete med chefer och medarbetare i hela organisationen.

KVALIFIKATIONER
Du har examen på högskolenivå inom arbets- och personalvetenskap, goda arbetsrättsliga kunskaper och flera års erfarenhet av både strategiskt och operativt arbete inom HR. Erfarenhet av arbete inom offentlig sektor och gärna med inriktning mot de förutsättningar som påverkar förskola och grundskola är meriterande.

Som person är du:
- Engagerad och drivande med god empatisk förmåga

- Analytisk med strategiskt perspektiv

- Kreativ och nytänkande

- Självgående, serviceinriktad och strukturerad

- Kommunikativ med god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg och examensbevis.

ÖVRIGT
Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.

Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag! Visa mindre

HR-konsult, Förskole- och grundskoleförvaltningens kansli

Ansök    Okt 17    Varbergs kommun    HR-konsult/PA-konsult
I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Förskole- och grundskoleförvaltningen har med utgångspunkt i Varber... Visa mer
I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens.
Vill du växa med oss?

Förskole- och grundskoleförvaltningen har med utgångspunkt i Varbergs kommuns vision ansvar för att utbilda barn och elever för morgondagens kompetensbehov och stärka deras självförtroende så att de lämnar sin skolgång med de rätta förutsättningarna för att göra val utifrån sina mål och drömmar. Förvaltningen ansvarar för förskola och grundskola. Antalet anställda är ca 2 100 och budgetomslutningen för 2022 ca 1 400 mkr.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en engagerad HR-konsult som vill ha en nyckelroll i vårt gemensamma arbete för att skapa bästa möjliga möte för lärande. Du kommer att ingå i HR-gruppen på förvaltningens kansli och arbeta såväl strategiskt som operativt för att ytterligare stärka vår position som attraktiv arbetsgivare. Det innebär att arbeta som stöd till förvaltningens chefer med bland annat kompetensförsörjning, systematiskt arbetsmiljöarbete, rehabilitering och hälsofrämjande insatser samt tillämpning av lagar och avtal. Andra viktiga uppgifter blir att delta i arbetet med uppföljning, analys och rapportering i personalfrågor. Du kommer ha ett strategiskt utvecklingsansvar och i samarbete med övriga kollegor utveckla, förbättra och implementera rutiner och metoder inom HR-området, delta i samverkan med de fackliga organisationerna och organisera utbildningar för chefer. Det är ett självständigt generalistuppdrag men som kommer att innebära ett nära samarbete med chefer och medarbetare i hela organisationen.

KVALIFIKATIONER
Du har examen på högskolenivå inom arbets- och personalvetenskap, goda arbetsrättsliga kunskaper och flera års erfarenhet av både strategiskt och operativt arbete inom HR. Erfarenhet av arbete inom offentlig sektor och gärna med inriktning mot de förutsättningar som påverkar förskola och grundskola är meriterande.

Som person är du:
- Engagerad och drivande med god empatisk förmåga
- Analytisk med strategiskt perspektiv
- Kreativ och nytänkande
- Självgående, serviceinriktad och strukturerad
- Kommunikativ med god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg och examensbevis.

ÖVRIGT
Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.

Om du erbjuds anställning inom Förskole- och grundskoleförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret innan anställningsavtalet träder i kraft. På följande länk kan du beställa rätt belastningsregister: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag! Visa mindre

HR-partner

Dina arbetsuppgifter Som verksamhetsnära HR stöttar och coachar vi våra chefer i deras utmaningar i vardagen. Vi är där det händer! Reflexkläder och hjälmfrisyr är självklart och gemenskapande i vår värld. Vill du bli en del av vårt lag? Arbetet är operativt brett HR-arbete och innebär daglig kontakt med chefer och medarbetare i organisationen. Vi hanterar frågor som rör arbetsrätt, kollektivavtal, rehabilitering samt organisatorisk- och social arbetsmilj... Visa mer
Dina arbetsuppgifter
Som verksamhetsnära HR stöttar och coachar vi våra chefer i deras utmaningar i vardagen. Vi är där det händer! Reflexkläder och hjälmfrisyr är självklart och gemenskapande i vår värld. Vill du bli en del av vårt lag?

Arbetet är operativt brett HR-arbete och innebär daglig kontakt med chefer och medarbetare i organisationen. Vi hanterar frågor som rör arbetsrätt, kollektivavtal, rehabilitering samt organisatorisk- och social arbetsmiljö. Samarbete med våra fackliga parter är en del av vardagen och för oss handlar det mycket om att bygga tillit och hitta bra lösningar tillsammans. En del av arbetet handlar om utveckling genom coachning, utbildning och facilitering av grupper.

Du ingår i den lokala HR-funktionen med två nära kollegor och har en tillhörighet i hela Södras HR-kollektiv med möjlighet till utbyten och samarbete. Vi är ett riktigt gott gäng på en otroligt vänlig arbetsplats. Du kommer att få utrymme att ta för dig och växa tillsammans med oss. Det händer mycket och vi kan garantera att du kommer att vara behövd och efterfrågad. Om du vill utveckla dig i din yrkesroll finns alla möjligheter till det hos oss, vi satsar helhjärtat på dig!

Din erfarenhet
Vi söker dig som är mer people än HR, du som gillar att vara en del av ett ekosystem där vi vet vad alla heter. Du beskriver dig själv som både snäll och modig. Vi ser även att du behöver vara en stabil lagspelare med en ”nu gör vi det” mentalitet. Du har nära till skratt och en positiv inställning, även när det är riktigt körigt. Vi tror att du går igång på dialog och kommunikation, har förmåga att förmedla budskap och idéer likväl som att själv lyssna aktivt.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha högskoleutbildning med en personalvetenskaplig inriktning eller motsvarande. Några års erfarenhet av arbete inom HR är ett krav, alternativt annan arbetslivserfarenhet som bedöms som likvärdig. Skulle du dessutom ha erfarenhet av HR-arbete inom industrin ser vi det såklart som meriterande.

Utöver det ser vi att du som söker har;

- Kompetens i arbetsrätt och förhandling
- Mycket god kommunikativ förmåga
- B-körkort


Din arbetsgivare Södra
Strax norr om Varberg hittar du Södra Cell Värö, ett av världens modernaste massabruk som kännetecknas av en stark framåtanda, gemenskap och tilltro till varandra. Vi älskar att berätta om vår kultur och lovar att du ska få veta mer om oss utifall vi ses för en intervju! Vi är en del av Södra Skogsägarna, Sveriges största skogsägarförening med 53 000 skogsägare som medlemmar, en internationell skogsindustrikoncern där verksamheten baseras på förädling av medlemmarnas skogsråvara. Inom Södra tillverkar vi pappersmassa, textilmassa, sågade trävaror och konstruktionsmaterial. Vi tar tillvara på vår råvara på många sätt med målet att ingenting ska gå till spillo. Vi levererar bland annat fjärrvärme, el och biobränslen, plus att vi återvinner textilfiber i ett av våra massabruk. Vi letar ständigt efter nya användningsområden för världens bästa råvara.

Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Södra Cell i Väröbacka, norr om Varberg.

Vill du veta mer?
Har du frågor gällande verksamheten och rollen är du välkommen att kontakta HR-chef Sara Ågärd, tel. 0340-62 81 13. För frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-administratör Ida Gunnarsson, 0470-890 59.

Ansök via länken nedan senast den 5 december 2021. Vi ser fram emot din ansökan!

Följ oss gärna på (https://www.facebook.com/sodragroup/), (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

HR-partner

Dina arbetsuppgifter Som verksamhetsnära HR stöttar och coachar vi våra chefer i deras utmaningar i vardagen. Vi är där det händer! Reflexkläder och hjälmfrisyr och gemenskap är en självklarhet i vår värld. Vill du bli en del av vårt lag? Arbetet är operativt brett HR-arbete och innebär daglig kontakt med chefer och medarbetare i organisationen. Vi hanterar frågor som rör arbetsrätt, kollektivavtal, rehabilitering samt organisatorisk- och social arbetsmil... Visa mer
Dina arbetsuppgifter
Som verksamhetsnära HR stöttar och coachar vi våra chefer i deras utmaningar i vardagen. Vi är där det händer! Reflexkläder och hjälmfrisyr och gemenskap är en självklarhet i vår värld. Vill du bli en del av vårt lag?

Arbetet är operativt brett HR-arbete och innebär daglig kontakt med chefer och medarbetare i organisationen. Vi hanterar frågor som rör arbetsrätt, kollektivavtal, rehabilitering samt organisatorisk- och social arbetsmiljö. Samarbete med våra fackliga parter är en del av vardagen och för oss handlar det mycket om att bygga tillit och hitta bra lösningar tillsammans. En del av arbetet handlar om utveckling genom coachning, utbildning och facilitering av grupper.

Du ingår i den lokala HR-funktionen med två nära kollegor och har en tillhörighet i hela Södras HR-kollektiv med möjlighet till utbyten och samarbete. Vi är ett riktigt gott gäng på en otroligt vänlig arbetsplats. Du kommer att få utrymme att ta för dig och växa tillsammans med oss. Det händer mycket och vi kan garantera att du kommer att vara behövd och efterfrågad. Om du vill utveckla dig i din yrkesroll finns alla möjligheter till det hos oss, vi satsar helhjärtat på dig!

Din erfarenhet
Vi söker dig som är mer people än HR, du som gillar att vara en del av ett ekosystem där vi vet vad alla heter. Du beskriver dig själv som både snäll och modig. Vi ser även att du behöver vara en stabil lagspelare med en ”nu gör vi det” mentalitet. Du har nära till skratt och en positiv inställning, även när det är riktigt körigt. Vi tror att du går igång på dialog och kommunikation, har förmåga att förmedla budskap och idéer likväl som att själv lyssna aktivt.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha högskoleutbildning med en personalvetenskaplig inriktning eller motsvarande. Några års erfarenhet av arbete inom HR är ett krav, alternativt annan arbetslivserfarenhet som bedöms som likvärdig. Skulle du dessutom ha erfarenhet av HR-arbete inom industrin ser vi det såklart som meriterande.

Utöver det ser vi att du som söker har;

- Kompetens i arbetsrätt och förhandling
- Mycket god kommunikativ förmåga
- B-körkort


Din arbetsgivare Södra
Strax norr om Varberg hittar du Södra Cell Värö, ett av världens modernaste massabruk som kännetecknas av en stark framåtanda, gemenskap och tilltro till varandra. Vi älskar att berätta om vår kultur och lovar att du ska få veta mer om oss utifall vi ses för en intervju! Vi är en del av Södra Skogsägarna, Sveriges största skogsägarförening med 53 000 skogsägare som medlemmar, en internationell skogsindustrikoncern där verksamheten baseras på förädling av medlemmarnas skogsråvara. Inom Södra tillverkar vi pappersmassa, textilmassa, sågade trävaror och konstruktionsmaterial. Vi tar tillvara på vår råvara på många sätt med målet att ingenting ska gå till spillo. Vi levererar bland annat fjärrvärme, el och biobränslen, plus att vi återvinner textilfiber i ett av våra massabruk. Vi letar ständigt efter nya användningsområden för världens bästa råvara.

Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Södra Cell i Väröbacka, norr om Varberg.

Vill du veta mer?
Har du frågor gällande verksamheten och rollen är du välkommen att kontakta HR-chef Sara Ågärd, tel. 0340-62 81 13. För frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-administratör Ida Gunnarsson, 0470-890 59.

Ansök via länken nedan senast den 5 december 2021. Vi ser fram emot din ansökan!

Följ oss gärna på (https://www.facebook.com/sodragroup/), (https://www.instagram.com/sodragroup/?hl=sv) #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

HR-konsult

Ansök    Aug 9    Varbergs kommun    HR-konsult/PA-konsult
I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? ARBETSUPPGIFTER Din arbetsplats Samhällsplaneringen och samhäll... Visa mer
I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens.
Vill du växa med oss?ARBETSUPPGIFTER
Din arbetsplats
Samhällsplaneringen och samhällsbyggandet i ett växande Varberg står inför mycket spännande och omfattande utmaningar. Vi hoppas att Du är intresserad av att bidra med din erfarenhet och kompetens!
Stadsbyggnadskontoret samt hamn- och gatuförvaltningen har en central roll i samhällsplaneringen och i både stort och smått arbetar vi efter kommunens övergripande vision att Varberg ska vara Västkustens kreativa mittpunkt.
Hamn- och gatuförvaltningen och Stadsbyggnadskontoret är två av tio förvaltningar i Varbergs kommun. Hamn- och gatuförvaltningen ansvarar främst för planering och förvaltning av kommunens infrastruktur såsom bland annat trafiksystem och offentliga miljöer. Hamn- och gatuförvaltningen har ca 140 medarbetare. Stadsbyggnadskontoret är byggnadsnämndens förvaltning och arbetar bland annat med detaljplanering, bygglovsfrågor, kontroll och tillsyn, rådgivning kring bebyggelse och gestaltning, mätning och framställning av kartor samt landskaps- och fastighetsinformation, Stadsbyggnadskontoret har ca 85 medarbetare. Våra två förvaltningar söker en gemensam HR-konsult. Tjänsten är placerad i hamn- och gatuförvaltningens stab samt ledningsgrupp medan uppdraget utförs på båda förvaltningarna.

Dina arbetsuppgifter

Som HR-konsult hos oss är du ett operativt chefs- och verksamhetsstöd inom hela HR-området där bland annat rekrytering, arbetsmiljöfrågor, hantering av arbetsrättsliga ärenden, rehabilitering, lönebildning, facklig samverkan och kompetensförsörjning ingår.
I rollen som HR-konsult företräder du förvaltningarna i olika nätverk och samarbeten och bidrar till utvecklingen av kommunen som arbetsgivare. Rollen som HR-konsult passar dig som trivs med parallella och varierande arbetsuppgifter.


KVALIFIKATIONER
Du som söker
Du som söker har en universitets- eller högskoleexamen inom HR-området. Vidare har du erfarenhet av HR arbete utifrån ett brett perspektiv och känner dig trygg i de grundläggande delarna och processerna i det operativa arbetet. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete inom offentlig verksamhet.
Genom ditt professionella förhållningssätt och bemötande, din lyhördhet för organisationens behov och goda kompetens inom HR-området skapar du förtroendefulla relationer och har ett gott samarbete med både organisationens chefer och fackliga parter. Rollen som HR-konsult ställer krav på att du kan arbeta självständigt och driva dina processer. Du är kommunikativ i tal och skrift och har förmåga att anpassa din kommunikation efter mottagare. Vi värdesätter din förmåga att arbeta målinriktat, strukturerat och effektivt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.


Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!

Tjänsten annonseras utifrån förutsättningen att beslut fattats om organiseringen av tjänsten.

Fackliga kontaktpersoner nås via Varberg Direkt, 0340-88000. Visa mindre

HR-koordinator till NilsonGroup i Varberg

NilsonGroup är Skandinaviens ledande skokoncern. Genom våra butikskoncept; DinSko, Nilson Shoes, Skopunkten, Jerns, Radical Sports samt franchisebaserade Ecco Stores kan vi erbjuda något som passar för alla. Ett oslagbart utbud i kombination med starka varumärken. Med ca 200 butiker i Sverige, Norge och Finland omsatte NilsonGroup 2,5 miljarder under 2019. Rollen Nilson Group förstärker nu sin HR-avdelning och söker efter en HR-koordinator. Som HR-koo... Visa mer
NilsonGroup är Skandinaviens ledande skokoncern. Genom våra butikskoncept; DinSko, Nilson Shoes, Skopunkten, Jerns, Radical Sports samt franchisebaserade Ecco Stores kan vi erbjuda något som passar för alla. Ett oslagbart utbud i kombination med starka varumärken. Med ca 200 butiker i Sverige, Norge och Finland omsatte NilsonGroup 2,5 miljarder under 2019.


Rollen
Nilson Group förstärker nu sin HR-avdelning och söker efter en HR-koordinator. Som HR-koordinator har du en viktig roll i att bidra till att stärka Nilson Groups varumärke som arbetsgivare och därigenom attrahera och behålla rätt medarbetare.
Du arbetar nära våra medarbetare och du bidrar med att göra våra medarbetare framgångsrika genom att stötta och coacha i HR-relaterade frågor för att bidra till att nå företagets affärsmål.
 
Som HR-koordinator erbjuder du ett professionellt stöd till organisationen genom att verka för företagets profil och kvalité upprätthålls samt säkerställer att rutiner, lagar, regler och förordning följs. Du bidrar till att uppnå resultatutveckling med hjälp av verktyg och nyckeltal samt supporterar i och bidrar till utveckling av våra HR-relaterade system. Du bidrar i utvecklingen av HR-processer och system samt ger support till avdelningar och organisation i frågor som rör utbildning och HR-processer. Du bidrar aktivt genom ditt arbete till att främja en god arbetsmiljö.
 
Du ingår i HR-teamet och rapporterar till HR-chefen. I teamet finns fyra HR-partners varav två i Sverige och en i Norge respektive Finland samt tre lönespecialister och en lönechef.
 
Huvudsakliga arbetsuppgifter                         
Systemsupport/utveckling av HR-system.
Samordna och ta fram utbildningsmaterial, genom e-learning och övriga utbildningar.
Driva utvecklingsarbete och projekt inom HR-området.
Administrativt framtagande av rutiner och processer bl.a. inom rekrytering och introduktion.
Stötta chefer i rekryteringsprocesser.
Administrativt stöd och framtagning av HR-relaterad statistik och rapportering.
Att aktivt bidra till ett framgångsrikt arbetsmiljöarbete.
 
 
Erfarenhets- och kunskapskrav
Högskoleutbildning inom HR.
Kunskaper inom arbetsrätt och projektledning.
Meriterande med erfarenhet av arbete inom HR, främst med administration.
God kommunikativ förmåga i svenska i tal och skrift.
Goda kunskaper i Office-paketet och allmän datorvana samt kunskaper i HR-system.
Meriterande med erfarenhet av att utföra utbildning och att skapa utbildningsmaterial.
Meriterande med erfarenhet av arbetsmiljöarbete samt kunskaper om digitalisering av arbetsmiljöprocesser. 
Meriterande med kunskaper inom detaljhandelsavtalet och/eller erfarenhet av att arbeta inom retail.
Meriterande med erfarenhet och kunskap om rekrytering och dess processer.
 
Personliga egenskaper
För att trivas i rollen ser vi att du tar initiativ, agerar med självförtroende och arbetar självständigt. Du visar intresse och förståelse för andra samt skapar goda relationer och nätverk. Du delar med dig av din expertis och sakkunskap till andra. Du planerar aktiviteter och projekt i god tid och identifierar och organiserar resurser som behövs för att utföra uppgifter.
 
Nilson Group tillämpar 6 månaders provanställning.
 
Vi samarbetar med Anthav Konsult, ansvarig rekryterare är Sussi Anthav.
Intervjuer hålls löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag.
 

 Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

HR-konsult

Ansök    Aug 5    Varbergs kommun    HR-konsult/PA-konsult
I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? På personalkontoret ansvarar vi för kommunens övergripande personal... Visa mer
I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens.
Vill du växa med oss?

På personalkontoret ansvarar vi för kommunens övergripande personalfrågor.
ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifter
Som HR-konsult stödjer du kultur- och fritidsförvaltningens förvaltningschef i arbetet med att leda och utveckla verksamheten

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att
* stödja förvaltningens chefer på ett aktivt sätt och ge vägledning och coachning i hur olika frågor kan hanteras
* utveckla, driva och samordna förvaltningarnas arbetet med målområdet "organisation som utmärks av utveckling och förnyelse"
* tillämpa och implementera beslutade styr- och ledningsdokument inom det personalpolitiska området
* svara för praktisk hantering och bidra med sakkunskap inom områdena arbetsrättslig tillämpning, lönebildning, arbetsmiljö, rehabilitering, rekrytering samt jämställdhet och mångfald.

Du kommer även arbeta med övergripande strategiska och administrativa uppgifter såsom hantering av fritidsstudier och insatser inom employer branding.
KVALIFIKATIONER
Vi tänker att du är en god lyssnare som har förmåga skapa samarbetsrelationer. Du har ett genuint intresse för den verksamhet du ska stödja och inger förtroende hos de du arbetar för genom att sätta dig in i och visa engagemang för deras arbete.

Du är självständig och drivande men samtidigt angelägen om att finna lösningar tillsammans med andra. Du förmår driva och hålla igång många frågor samtidigt. Du skapar god struktur för ditt arbete men stimuleras också av att hantera oförutsedda händelser och frågeställningar. Du har god förmåga kartlägga och effektivisera processer och är mån om att arbeta med god kvalitet inom ditt ansvarsområde och har därmed även fokus på detaljer och deadlines.

ÖVRIGT
Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.


Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag! Visa mindre

HR-Koordinator till Effektiv

Vill du ha en roll där du får skapa värde för en hel organisation? Vill du göra detta på ett företag med stark laganda, goda värderingar och stort samhällsengagemang? Då har du kommit rätt! Effektiv är det personliga konsultföretaget inom kompetensförsörjning med tjänster som bland annat rekrytering, inhyrning, interim och coachning. Vi är ett företag som motiveras av lagspel, utveckling, långsiktiga relationer och framgång. Vi satsar vidare genom att vär... Visa mer
Vill du ha en roll där du får skapa värde för en hel organisation? Vill du göra detta på ett företag med stark laganda, goda värderingar och stort samhällsengagemang? Då har du kommit rätt!

Effektiv är det personliga konsultföretaget inom kompetensförsörjning med tjänster som bland annat rekrytering, inhyrning, interim och coachning. Vi är ett företag som motiveras av lagspel, utveckling, långsiktiga relationer och framgång. Vi satsar vidare genom att värva ytterligare en spelare som kan vara med i vårt fortsatta lagbygge - nu i rollen som HR-koordinator!

Dina arbetsuppgifter
I rollen som HR-koordinator hos Effektiv kommer du att arbeta variationsrikt och operativt med HR-relaterade frågor. En central del i tjänsten innefattar framtagning, vidareutveckling och implementering av företagets HR-processer och policys genom hela medarbetarcykeln. Vidare ansvarar du för rapportering av HR-relaterade nyckeltal. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

• Tillsammans med chefer och kollegor upprätta samt utveckla effektiva HR-processer, policys, checklistor och handlingsplaner samt identifiera utbildningsinsatser
• Ansvara för företagets strategiska och systematiska arbetsmiljöarbete
• Ansvara för det HR-relaterade GDPR-arbetet
• Ansvara för innehåll och underhåll av företagets intranät för att säkerställa att nödvändigt material finns tillgängligt
• Hantera policys och leverantörer relaterade till olika personalförmåner

Som HR-koordinator kommer du att ha många olika kontaktytor på Effektivs samtliga orter, vilka du stöttar i arbetsrättsliga och arbetsmiljöinriktade frågor. För denna tjänst finns möjlighet att vara placerad på någon av Effektivs orter: Borås, Göteborg, Varberg/Falkenberg eller Halmstad. Du blir en rådgivande part som i allra högsta grad skapar värde för andra!

Din profil
Vi söker dig som har en för tjänsten relevant eftergymnasial utbildning inom HR, företrädesvis inriktad på arbetsmiljö och arbetsrätt. Du har några års arbetslivserfarenhet inom HR eller i en chefsroll där du förvärvat liknande kunskaper och erfarenheter. Du har goda kunskaper inom arbetsmiljö och arbetsrätt. Tidigare erfarenhet av tjänsteverksamheter och/eller personalintensiv verksamhet är meriterande. Vidare har du mycket goda IT-kunskaper, erfarenhet av SharePoint är meriterande.

Vi förutsätter att du har ett stort engagemang där värdet i att agera supporterande och vara behjälplig andra är i fokus för dig. Som person är du lösningsorienterad och gillar att analysera samt att arbeta med siffror och data. Du arbetar strukturerat och har lätt för att navigera i en föränderlig miljö där du prioriterar mellan dina olika arbetsuppgifter. Din kommunikativa förmåga är mycket god vilket medför att du skapar förtroende och framgångsrika relationer i organisationen.

Varför ska du välja Effektiv som arbetsgivare? Vi erbjuder dig en variationsrik roll med eget ansvar i ett team som har kul tillsammans, där alla är involverade och engagerade. Ett företag som ser personalens kompetens och hittar på roliga aktiviteter med ett hjärta som klappar extra för våra ideella samarbeten. Här lever vi våra värdeord: Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga som tillsammans bildar GULD - vi hoppas du delar dessa med oss.

Välkommen att bli Effektiv med oss!

Låter tjänsten intressant?
Vi ser fram emot din ansökan via www.effektiv.se. Intervjuer sker löpande, sista ansökningsdag är den 12 februari. Vill du veta mer om tjänsten, kontakta gärna Kristina Halovanic; [email protected] Visa mindre

HR Business Partner till internationellt företag

Ansök    Sep 9    Experis AB    HR-konsult/PA-konsult
Är du en energispridare med förbättringsfokus? Har du även några års erfarenhet inom HR området i bagaget och letar efter din nästa utmaning? Just nu söker vi på Experis en HR Business Partner med tidigare erfarenhet av liknande arbete, att arbeta på ett långt konsultuppdrag hos vår kund som är ett företag med fokus på finansiella lösningar. Välkommen med din ansökan! Uppdragslängd: 1 år Start: snarast Ort: Varberg Arbetsbeskrivning Du kommer att ... Visa mer
Är du en energispridare med förbättringsfokus? Har du även några års erfarenhet inom HR området i bagaget och letar efter din nästa utmaning? Just nu söker vi på Experis en HR Business Partner med tidigare erfarenhet av liknande arbete, att arbeta på ett långt konsultuppdrag hos vår kund som är ett företag med fokus på finansiella lösningar. Välkommen med din ansökan!

Uppdragslängd: 1 år
Start: snarast
Ort: VarbergArbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta på ett internationellt företag som finns i 17 länder och ingå i den svenska HR avdelningen som i dagsläget består av en HR-chef, en löneadministratör och så även dig. I rollen som HR Business Partner kommer du att stötta chefer i HR frågor. Du kommer bland annat att jobba med:

* Arbetsrätt
* Organisationsförändringar
* Rehab
* Rekrytering

Även andra arbetsuppgifter kan förekomma.Din profil

För att du både ska trivas och passa i rollen som HR Business Partner tror vi att du är en utbildad personalvetare eller har en likvärdig utbildning. Vidare har du även ett par års tidigare erfarenhet av en liknande roll där du agerat chefsstöd. Du kommer ha möjlighet till upplärning med vi ser gärna att du känner dig bekväm med arbetsuppgifterna och kan hantverket. Mycket god svenska i tal och skrift är ett krav. Då företaget är internationellt krävs även att du kan kommunicera på engelska.Vad kan Experis erbjuda dig?

Experis är ett värderingsstyrt bolag med konsulternas karriärmål i fokus med ett långsiktighet engagemang i våra konsulter för att skapa balans mellan privatliv och arbetsliv. Hos oss får du en trygg anställning med allt vad det innebär i form av marknadsmässig lön, övertidsersättning, semester, tjänstepension, försäkringar enligt kollektivavtal och ett årligt karriärsamtal med din personliga konsultchef. Friskvårdsbidrag och företagshälsovård är exempel på annat som vi erbjuder alla våra anställda.

Experis värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.Ansökan

Varmt välkommen att skicka in din ansökan genom att registrera ditt CV via länken på sidan. Vi kan inte ta emot ansökningar via mail, men om du har några frågor om tjänsten eller om rollen som konsult är du välkommen att [email protected]. Visa mindre

HR-partner till NilsonGroup i Varberg

NilsonGroup är Skandinaviens ledande skokoncern. Genom våra butikskoncept; DinSko, Nilson Shoes, Skopunkten, Jerns, Radical Sports samt franchisebaserade Ecco Stores kan vi erbjuda något som passar för alla. Ett oslagbart utbud i kombination med starka varumärken. Med ca 200 butiker i Sverige, Norge och Finland omsatte NilsonGroup 2,5 miljarder under 2019. Rollen Som HR-partner har du en viktig roll i att bidra till att stärka NilsonGroups varumärke s... Visa mer
NilsonGroup är Skandinaviens ledande skokoncern. Genom våra butikskoncept; DinSko, Nilson Shoes, Skopunkten, Jerns, Radical Sports samt franchisebaserade Ecco Stores kan vi erbjuda något som passar för alla. Ett oslagbart utbud i kombination med starka varumärken. Med ca 200 butiker i Sverige, Norge och Finland omsatte NilsonGroup 2,5 miljarder under 2019.


Rollen
Som HR-partner har du en viktig roll i att bidra till att stärka NilsonGroups varumärke som arbetsgivare och därigenom attrahera och behålla rätt medarbetare.
Du arbetar nära ansvariga chefer och bidrar till att arbetet bedrivs i enlighet med NilsonGroups affärsidé, strategiska mål och inriktning. Du bidrar aktivt i HR-avdelningens mission att göra våra medarbetare framgångsrika.

Som HR-partner erbjuder du ett professionellt stöd till organisationens chefer samt förvaltar och utvecklar framför allt områdena arbetsrätt, arbetsmiljö och bemanning. Du deltar och driver både strategiska och operativa processer och projekt.

I huvudområdet arbetsrätt ingår att ta ansvar för förhandlingar inom samtliga avtalsområden, med ett särskilt utökat ansvar för avtalsfrågor och förhandlingar för medarbetare i butik (Handelsanställdas förbund) och butikschefer (Unionen).

Inom arbetsmiljö ansvarar du för att ta fram strategier, metoder och verktyg. Tonvikten är på organisatorisk och social arbetsmiljö, med målet att skapa ett hållbart arbetsliv och påverka hälsonyckeltal. Du implementerar och säkerställer även efterlevnad av arbetsmiljölag och föreskrifter.

Du ingår i HR-teamet och rapporterar till HR-chefen. I teamet finns fem HR-partners varav tre i Sverige och en i Norge respektive Finland samt fyra lönespecialister.
 
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Driva utvecklingen inom arbetsmiljö
Arbetsrättsliga frågor och förhandlingar
Aktivt stödja chefer
Organisationsutveckling
Utbilda
 
Erfarenhets- och kunskapskrav
Högskoleutbildning inom HR eller motsvarande.
Flerårig erfarenhet inom HR
Kunskaper i arbetsrätt
Erfarenhet av fackliga förhandlingar
Erfarenhet av arbetsmiljöarbete samt kunskaper om digitalisering av arbetsmiljöprocesser  
Meriterande erfarenhet och kunskap
Kunskaper om detaljhandelsavtalet
Kunskaper om rehabiliteringsprocessen
 
Personliga egenskaper
För att trivas i rollen ser vi att du tar initiativ, agerar med självförtroende och arbetar självständigt. Visar intresse och förståelse för andra samt skapar goda relationer och nätverk. Delar med dig av din expertis och sakkunskap till andra. Planerar aktiviteter och projekt i god tid och identifierar och organiserar resurser som behövs för att utföra uppgifter.
 
 Vi samarbetar med Anthav Konsult, ansvarig rekryterare är Sussi Anthav.
Intervjuer hålls löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag.Krav:

Körkort:
* B (Personbil) Visa mindre

HR-konsult Socialförvaltningen

Ansök    Nov 12    Varbergs kommun    HR-konsult/PA-konsult
I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens. Vill du växa med oss? Socialförvaltningens ansvarsområde omfattar omsorg om äldre och fun... Visa mer
I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens.
Vill du växa med oss?

Socialförvaltningens ansvarsområde omfattar omsorg om äldre och funktionsnedsatta, individ- och familjeomsorg samt hälso- och sjukvård. äldre- och handikappomsorg som individ- och familjeomsorg. Förvaltningen arbetar enligt en beställar-utförar-modell och verksamhet bedrivs både i kommunal och privat regi.

Förvaltningsledningsstaben har 25 medarbetare, och servar verksamheter och beslutsfattare i ett brett spektrum av frågor. Här finns funktioner för HR, administration, kommunikation, utveckling, kvalitet, IT/digitalisering, upphandling samt medicinskt ansvariga.

ARBETSUPPGIFTER
Har du erfarenhet inom HR-området och söker nya utmaningar är detta tjänsten för dig!

HR-konsulterna på Socialförvaltningen arbetar med flertalet olika processer inom HR-området exempelvis: personalförsörjning, arbetsrätt, förhandling, arbetsmiljö, rehabilitering, ledarskap, lönefrågor, lönerevisionsprocessen och arbetsgivarvarumärke, Du, och dina två HR-konsultkollegor, växlar mellan att vara ett operativt chefsstöd och att vara strategisk expert i frågor som rör HR-området. När det gäller det strategiska arbetet har HR-konsulterna på förvaltningen delat upp olika processer mellan sig. Denna tjänst har extra inriktning mot rehabilitering, arbetsmiljö och arbetsrätt. Stort fokus ligger på hållbart arbetsliv, och att hitta sätt att hantera hög sjukfrånvaro i förvaltningens verksamheter. Fackliga organisationer, Kommunhälsan och Försäkringskassan är viktiga samarbetspartners.


KVALIFIKATIONER
Du har en akademisk examen inom HR och flera års arbetslivserfarenhet inom området. Vi ser gärna att du har arbetat i offentlig verksamhet. Du har goda kunskaper i rehabilitering, arbetsmiljö och arbetsrätt, och du är van att jobba självständigt med utredningar och kan även ingå i projekt. Du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och i skrift.

Som person är du drivande, ansvarstagande och strukturerad. Du trivs både som lagspelare och med självständigt arbete, och du kan balansera akuta uppdrag och mer långsiktigt arbete. Du skapar förtroendefulla relationer och kan växla mellan ett styrande och coachande förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!
ÖVRIGT

Intervjuer till denna tjänst planeras till tis-ons vecka 51.

Varbergs kommun har ett politiskt beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid. Visa mindre

Är du den Konsultchef som vi söker till Varbergskontoret?

Brinner du för affärer och för att arbeta med personal? Se hit!: Om oss och vad vi kan erbjuda Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag med inriktning på rekrytering och bemanning av kollektiv- och tjänstemän inom industrisektorn. Genom att etablera ett nära partnerskap med våra kunder och en nära kontakt med våra anställda har vi byggt ett starkt varumärke i västra Sverige. Vi är inne i en expansiv fas och behöver nu ytterligare stärka upp vårt team ... Visa mer
Brinner du för affärer och för att arbeta med personal? Se hit!:Om oss och vad vi kan erbjuda

Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag med inriktning på rekrytering och bemanning av kollektiv- och tjänstemän inom industrisektorn. Genom att etablera ett nära partnerskap med våra kunder och en nära kontakt med våra anställda har vi byggt ett starkt varumärke i västra Sverige. Vi är inne i en expansiv fas och behöver nu ytterligare stärka upp vårt team med en till kollega på Varbergskontoret. Vi erbjuder dig en fartfylld tjänst i ett expansivt företag inom bemanningsbranschen och du ges möjlighet att fritt utforma ditt arbete utefter givna mål!

Beskrivning av tjänst

Vi på First Personalpartner sätter kundens behov i fokus. När du arbetar som en del i vårt team arbetar du kundorienterat med ett helhetsansvar. Du ansvarar för hela processen från sälj till anställning och uppföljning mot kund. Du jobbar aktivt med att etablera nya affärskontakter, vilket gör att du främst kommer att arbeta med bearbetning av nya kunder, därmed kommer du också att bygga upp din kundbas från grunden. Vidare har du personalansvar gentemot dina konsulter - vår viktigaste tillgång! På kontoret har vi ett tydligt mål - att skapa värde för våra kunder! För att lyckas stöttar vi upp och hjälper varandra när det behövs.

Din bakgrund

Då vi anser att förståelse för våra kunders behov är grunden för ett lyckat samarbete ser vi gärna att du har en bakgrund från industrin. Vidare önskar vi att du tidigare haft någon form av personalansvar. Tjänsten innebär daglig kommunikation med människor i olika situationer och stor vikt läggs därmed vid din sociala kompetens och förmåga att uttrycka dig väl i det svenska språket, både i tal och i skrift. Körkort är ett krav då tjänsten innebär resor i vårt upptagningsområde.

Personliga egenskaper

Vi söker en prestigelös lagspelare med mycket driv. Du kan arbeta utan givna ramar men har inga problem att följa rutiner. Vidare trivs du i en fartfylld miljö där förutsättningarna snabbt förändras. Då du både kommer att arbeta ute på fältet, rekrytera och administrera egen personal trivs du med en varierande arbetsmiljö. Tjänsten innebär mycket kundkontakt och du är därför inte bara en god relationsskapare utan också duktig på att upprätthålla de relationer du skapar.

Anställningsform, omfattning av tjänst och tjänstgöringsort

Tjänsten innebär en visstidsanställning på heltid. Placeringsort är Varberg.

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande och därav kan tjänsten tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Kontaktperson

Vid eventuella frågor om tjänsten, kontakta Kay Zeybrandt via mail [email protected]
Om oss

FIRST Personalpartner är ett auktoriserat bemanningsföretag inriktat mot industrins kollektiv- och tjänstemannasida. Vi har personal för inhyrning och rekrytering. Vi arbetar lokalt, vilket innebär att vi alltid strävar efter att anställa personal så nära kundföretaget som möjligt utifrån kompetens och andra krav enligt specifikation från kundföretaget.

Vi ser fram emot din ansökan redan idag! Visa mindre