Lediga jobb som Laboratorieingenjör, kemi i Varberg

Se lediga jobb som Laboratorieingenjör, kemi i Varberg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Varberg som finns hos arbetsgivaren.

Laboratorieingenjör till innovationslabb

Nya innovativa lösningar baserade på hållbar skogsråvara är ett av Södras viktigaste fokusområden. Inom Södra Innovation arbetar vi både för ett fortsatt attraktivt erbjudande till marknaden - och för bygga att ett framtida hållbart samhälle. Genom våra storskaliga och långsiktiga satsningar får klimatsmarta produkter och processer möjlighet att på allvar bli en viktig del av den gröna omställningen. Det här får du jobba med på Södra Uppdraget som Labora... Visa mer
Nya innovativa lösningar baserade på hållbar skogsråvara är ett av Södras viktigaste fokusområden. Inom Södra Innovation arbetar vi både för ett fortsatt attraktivt erbjudande till marknaden - och för bygga att ett framtida hållbart samhälle. Genom våra storskaliga och långsiktiga satsningar får klimatsmarta produkter och processer möjlighet att på allvar bli en viktig del av den gröna omställningen.

Det här får du jobba med på Södra

Uppdraget som Laboratorieingenjör innebär support till Södras utvecklingsprojekt inom affärsområdet Innovation och stötta Södra i stort, både produktionsenheter och kunder. Arbetsuppgifterna handlar framför allt om analyser, provning och processutveckling genom laborativt arbete och metodutveckling men även support vid provkörningar.

Som Laboratorieingenjör har du ett nära samarbete med kollegorna på Innovationslaboratoriet samt specialister och projektledare i utvecklingsprojekten. I din roll ingår även att föreslå förbättringar kring rutiner, arbetssätt och arbetsmiljö då säkerhet och arbetsmiljö är ett högt prioriterat område hos oss. Du kommer exempelvis genomföra kokning och blekning av flis och andra råvaror till massa eller testning av pappersmassor avseende mekaniska egenskaper. Arbetet innebär planering, genomförande och utvärdering av laboratorieförsök och analys samt rapportering av resultat. Då vi har skogen som vår råvara, kommer du att jobba med olika tekniker för att förädla fibrer med målet att utveckla och förbättra produkter och processer.

Arbetsmiljö och säkerhet är prioriterat och en viktig del i tjänsten då man som Laboratorieingenjör dagligen kommer i kontakt med kemikalier och utrustning. Avdelningen består i dagsläget av 14 medarbetare där eget ansvar och kunskapsutbyte präglar vardagen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med placering i Väröbacka. Resor till andra produktionsenheter förekommer efter behov.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har viljan och motiveras av att arbeta med förbättringar, utveckling och ny teknik då det är en naturlig del av vår vardag. I tjänsten förekommer också rutinuppgifter så det är viktigt att du trivs med ett varierat arbete. För att lyckas i din roll är du ansvarstagande, strukturerad och har en god problemlösningsförmåga. Då tjänsten innefattar flera kontaktytor är det av stor vikt att du har en god kommunikation- och samarbetsförmåga. Du förstår även värdet av kompetensöverföring och är duktig på att både ta till dig ny kunskap, men också att sprida din kompetens vidare till dina kollegor.

Du som söker är utbildad högskole- eller civilingenjör inom exempelvis kemi- eller maskinteknik alternativt har motsvarande utbildningsbakgrund. Vi vänder oss både till dig som är nyutexaminerad och tycker om att arbeta i ett laboratorium samt dig som har erfarenhet av liknande roller sedan tidigare.

Utöver detta ser vi att du har:
- Goda kunskaper i svenska och engelska
- B-körkort, då resor till våra produktionsenheter kan förekomma
- God datavana samt bekväm med Office 365

Så här är det att jobba på Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?

Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta rekryterare Madelene Svaleklev [email protected]. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef Ann-Sofi Holm [email protected]

Fackliga frågor hänvisas till:
Kristina Jaensson, Unionen, [email protected]
Helena Classon, SI, [email protected].

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka din ansökan via länken senast den 13 augusti 2023. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle

Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt. Visa mindre

Miljö- och laboratorieingenjör

Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt. Södras massafabrik i Värö är en av världens största och modernaste med en kapacitet på 780 000 ton per år och är en viktig leverantör av grön energi. Årets alla dagar, dygnet run... Visa mer
Inom Södra Cell erbjuder vi ett brett produktsortiment inom pappers- och dissolvingmassa, skapat utifrån våra kunders behov och med ett hållbart samhälle som riktmärke. Genom innovationer och effektivisering ser vi till att vår förnybara råvara används så klimatsmart som möjligt.

Södras massafabrik i Värö är en av världens största och modernaste med en kapacitet på 780 000 ton per år och är en viktig leverantör av grön energi. Årets alla dagar, dygnet runt rullar vår fabrik för att på bästa vis möta våra kunders efterfrågan idag och imorgon.

Det här får du jobba med på Södra

I rollen som Miljö- och laboratorieingenjör kommer du ägna dig åt både miljö- och labbarbete på vårt massabruk i Värö. Till dina huvudsakliga arbetsuppgifter hör att arbeta med ackreditering för labbet, där du har det övergripandet ansvaret för att följa upp och utveckla laboratoriearbetet i nära samverkan med laboratorieteknikerna. Du arbetar även med övergripande miljöfrågor, vilket innebär bland annat att göra beräkningar, ta fram rapporter, följer upp villkor med mera. Arbetet innefattar hantering och bedömning av kemiska produkter. I rollen ingår att skapa rutiner, metoder och dokumentation men också att initiera och inspirera till ständiga förbättringar och utveckling.

Avdelningen består i dagsläget av fem labbtekniker, två miljöingenjörer och miljö- och labbchef. Vi erbjuder dig en spännande roll med omväxlande arbetsuppgifter samtidigt som god samverkan med övriga funktioner inom verksamheten blir avgörande.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och dagtid med placering vid Södra Cell i Väröbacka.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en avslutad utbildning som ingenjör med inriktning kemi, miljö eller liknande, alternativt dig som har motsvarande förvärvad arbetslivserfarenhet. Du har tidigare arbetat med ackrediterade analyser och ackrediterat labb, alternativt har du flera års arbetslivserfarenhet av labbarbete. Du har några års praktisk erfarenhet av miljöfrågor och kemikaliehantering.

Då vi är en organisation i ständig rörelse är det viktigt att du trivs i att arbeta med förändring och utveckling. Det kommer krävas att du tar egna initiativ och tätt ihop med teamet bidrar du till att sätta strukturer och riktning för avdelningen. Utöver detta ser vi att du har:

- Goda kunskaper i svenska och engelska språket

- Kunskaper i Office 365 och med fördel i Excel

- B-körkort då resor förekommer

Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet av att arbeta inom processindustrin.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är kommunikativ, strukturerad och prestigelös. Att sprida god stämning runt omkring dig genom att vara en förebild och engagera dina kollegor är en självklarhet för dig. Du har en känsla för att se helheten och förmåga att upptäcka nya och effektiva arbetssätt utifrån vad situationen kräver.

Din arbetsgivare Södra

Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta Malin van Lokhorst, Miljö- och Labbchef, på 0340-633?709. För frågor om rekryteringsprocessen kan du maila till [email protected]. Fackliga frågor besvaras av Rose Marie Halldén, Unionen, [email protected].

Vi ser fram emot att höra från dig!

Skicka in din ansökan via länken senast den 22 februari 2024.

Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Laboratorieingenjör till Södra Innovation i Värö

Nya innovativa lösningar baserade på hållbar skogsråvara är ett av Södras viktigaste fokusområden. Inom Södra Innovation arbetar vi både för ett fortsatt attraktivt erbjudande till marknaden - och för bygga att ett framtida hållbart samhälle. Genom våra storskaliga och långsiktiga satsningar får klimatsmarta produkter och processer möjlighet att på allvar bli en viktig del av den gröna omställningen. Det här får du jobba med på Södra Uppdraget som Laborat... Visa mer
Nya innovativa lösningar baserade på hållbar skogsråvara är ett av Södras viktigaste fokusområden. Inom Södra Innovation arbetar vi både för ett fortsatt attraktivt erbjudande till marknaden - och för bygga att ett framtida hållbart samhälle. Genom våra storskaliga och långsiktiga satsningar får klimatsmarta produkter och processer möjlighet att på allvar bli en viktig del av den gröna omställningen.

Det här får du jobba med på Södra
Uppdraget som Laboratorieingenjör innebär support till Södras utvecklingsprojekt inom affärsområdet Innovation och stötta Södra i stort, både produktionsenheter och kunder. Arbetsuppgifterna handlar framför allt om analyser, provning och processutveckling genom laborativt arbete och metodutveckling men även support vid provkörningar.

Som Laboratorieingenjör har du ett nära samarbete med kollegorna på Innovationslaboratoriet samt specialister och projektledare i utvecklingsprojekten. I din roll ingår även att föreslå förbättringar kring rutiner, arbetssätt och arbetsmiljö då säkerhet och arbetsmiljö är ett högt prioriterat område hos oss. På vårt Innovationslaboratorium arbetar vi med support inom processoptimeringar i form av kokning och blekning, kemiska analyser, fysikalisk provning samt mikroskopi. Arbetet innebär planering, genomförande och utvärdering av laboratorieförsök och analys samt rapportering av resultat. Då vi har skogen som vår råvara, kommer du att jobba med olika tekniker för att förädla fibrer med målet att utveckla och förbättra produkter och processer.

Arbetsmiljö och säkerhet är prioriterat och en viktig del i tjänsten då man som Laboratorieingenjör dagligen kommer i kontakt med kemikalier och utrustning. Avdelningen består i dagsläget av 14 medarbetare där eget ansvar och kunskapsutbyte präglar vardagen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med placering i Väröbacka. Resor till andra produktionsenheter kan förekomma i samband med pilotförsök och provkörningar.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har viljan och motiveras av att arbeta med förbättringar, utveckling och ny teknik då det är en naturlig del av vår vardag. I tjänsten förekommer också rutinuppgifter så det är viktigt att du trivs med ett varierat arbete. För att lyckas i din roll är du ansvarstagande, strukturerad och har en god problemlösningsförmåga. Då tjänsten innefattar flera kontaktytor är det av stor vikt att du har en god kommunikation- och samarbetsförmåga. Du förstår även värdet av kompetensöverföring och är duktig på att både ta till dig ny kunskap samt sprida din kompetens vidare till dina kollegor.

Du som söker är har en teknisk/naturvetenskaplig utbildning på eftergymnasial nivå eller motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi vänder oss både till dig som är nyutexaminerad och tycker om att arbeta i ett laboratorium samt dig som har erfarenhet av liknande roller sedan tidigare.

Utöver detta ser vi att du har:

- Goda kunskaper i svenska och engelska

- B-körkort, då resor till våra produktionsenheter kan förekomma

- God datavana samt bekväm med Office 365

Så här är det att jobba på Södra
Hos Södra får du möjlighet att utvecklas på jobbet, samtidigt som du är med och bidrar till ett hållbart skogsbruk som skapar värde för människor och miljö. Vi sätter stort värde på ditt personliga engagemang och är måna om att du ska trivas och må bra. För din trygghets skull har vi kollektivtal och goda villkor, samt flera förmåner som du har nytta av både på jobbet och på fritiden.

Vad tror du, kan det här vara något för dig? Då vet du vad du ska göra. Vi ser verkligen fram emot att få höra ifrån dig!

Vill du veta mer?
Har du frågor om rekryteringsprocessen? Kontakta ansvarig rekryterare, Madelene Svaleklev, på [email protected]. Har du frågor om tjänsten eller arbetsplatsen? Kontakta rekryterande chef, Ann-Sofi Holm, på [email protected]. Under jul- & nyår kan svarstiden komma att vara längre än normalt.

Fackliga frågor hänvisas till:

- Kristina Jaensson, Unionen, [email protected], 0340-633414

- Helena Claesson, Sveriges ingenjörer, [email protected], 0340-633430

Vi ser fram emot att höra från dig!
Skicka din ansökan via länken senast den 8 januari 2024. Vi använder tester som en del i rekryteringsprocessen, och undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Var med och bygg ett hållbart samhälle
Södra är ett av landets största skogsindustribolag och ägs gemensamt av 52.000 familjeskogsbruk i södra Sverige. Förutom att utveckla skogsbruket strävar vi efter att alltid använda skogsråvaran på det mest effektiva och klimatsmarta sättet. Pappersmassa, trävaror, textilmassa och bioprodukter är bara några exempel. Genom att arbeta tillsammans har vi styrkan, engagemanget och modet som krävs för att bygga ett hållbart samhälle. Det sker med fötterna på marken, med örat mot omvärlden och med blicken framåt. Visa mindre

Miljö- & Labbchef på Södra Cell

Om tjänsten Som Miljö- & Labbchef kommer du att ha en tvådelad men ändå sammanvävd roll med hållbarhet som ledstjärna.   I rollen som Miljöchef kommer du att vara med att koordinera och driva miljöarbetet inom företaget. Du arbetar i nära samarbete med produktionsorganisationen för att vidareutveckla och optimera vår produktionsprocess med avseende på miljöpåverkan. Du kommer att bevaka och följa upp anläggningens utsläpp och villkor samt biträda verksamh... Visa mer
Om tjänsten
Som Miljö- & Labbchef kommer du att ha en tvådelad men ändå sammanvävd roll med hållbarhet som ledstjärna.  

I rollen som Miljöchef kommer du att vara med att koordinera och driva miljöarbetet inom företaget. Du arbetar i nära samarbete med produktionsorganisationen för att vidareutveckla och optimera vår produktionsprocess med avseende på miljöpåverkan. Du kommer att bevaka och följa upp anläggningens utsläpp och villkor samt biträda verksamheten i övrigt med miljökompetens. Som miljöchef kommer du att ansvara för att tillse att verksamheten bedrivs korrekt ur miljöskyddssynpunkt enligt gällande lagar, villkor, bestämmelser, bolagets policy och övriga åtaganden. Det innebär också ett stort samarbete med berörda myndigheter, vilket innebär att göra miljökontroller, lämna miljörapport, föra dialoger med tillståndsmyndighet mm.

 

Som rollen som chef för vårt labb kommer du ansvara för den fortsatta utvecklingen av ett laboratorium med rätt kompetens och kapacitet för att kunna leverera med hög kvalitet till laboratoriets uppdragsgivare. Du har funktionsansvar för analysverksamheten och för tät dialog med verksamheten. Du kommer även ansvara för att laboratoriet har rätt kompetens till att delta i utvecklingsprojekt som tex nyinstallation av nytt analysinstrument i driften eller utveckla labb-analyser till ett nytt processteg.

I din roll som labb- och miljöchef kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
- Coacha och leda medarbetare
- Initiera och bidra till förbättring som gagnar Södra Cell Värö och Södra
- Ansvara för att tillse att verksamheten bedrivs korrekt ur miljöskyddssynpunkt enligt gällande lagar, villkor, bestämmelser, bolagets policy och övriga åtaganden.
- Ansvara för att bygga ett laboratorium med rätt kompetens och kapacitet för att kunna leverera med hög kvalitet till laboratoriets uppdragsgivare

I din roll som labb- och miljöchef kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
- Tillse att verksamheten bedrivs korrekt ur miljöskyddssynpunkt enligt gällande lagar, villkor, bestämmelser, bolagets policy och övriga åtaganden.
- Ansvara för att bygga ett laboratorium med rätt kompetens och kapacitet för att kunna leverera med hög kvalitet till laboratoriets uppdragsgivare.

Du kommer att ha budget- och personalansvar för ett växande laboratorium med en styrka på 7 personer i nuläget. 

Om dig
Du har tidigare erfarenhet från en ledande befattning. Du har ett strategiskt helhetstänkande och är van vid att coacha medarbetare. Som ledare och chef är du trygg och kan leda i framgång, motgång och förändring. Det är viktigt att du förstår vikten av trivsel på arbetsplatsen, god stämning och en bra arbetsmiljö. Du tar tag i problem på ett direkt, öppet och tillgängligt sätt, ger konstruktiv feedback och bidrar till en kultur där det är ok att göra fel. Du har förmågan att skapa vi-känsla genom att dela ut ansvar och involvera medarbetare.

Då vi är en organisation i ständig rörelse är det viktigt att du trivs att arbeta med förändring och utveckling.
Du som söker har en utbildning motsvarande civilingenjörskompetens inom miljö eller kemiteknik eller annan relevant utbildning. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet från miljöarbete i processindustrin. Särskilt meriterande om du har erfarenhet från pappers- och massaindustrin, men huvudsaken är att du är en person som vill utvecklas med företaget.

Du har mycket goda kunskaper av miljöarbete och förståelse för det juridiska arbetet kopplat till miljö. Du har troligtvis erfarenhet eller förståelse för arbetet med myndigheter och vi kommer lägga stort fokus på förmågan att leda en kompetent grupp.

Viktigt för tjänsten är:
- Dokumenterade framgångar i chefsposition
- Erfarenhet från labb- och/eller processindustri
- Relevant utbildning från universitet eller högskola kopplat till labb- och/eller miljöarbetet

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Din arbetsgivare Södra
En del ser en skog. Vi ser förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. Hos oss kommer du vara med och bidra till långsiktig hållbarhet och tillsammans med oss kommer du att upptäcka hur. Medarbetare som trivs och visar ett stort engagemang är avgörande för vår framgång och utgör kärnan i vår verksamhet. För oss är en frisk och säker arbetsplats en central del av vårt kontinuerliga arbete med att utveckla våra medarbetares kompetens och yrkeskunnande. Vår långsiktiga strävan är att Södras anställda ska spegla den mångfald som finns i befolkningen. Vi välkomnar sökanden med olika bakgrunder och ursprung.
Södra Cell Värö är ett av världens största och modernaste massabruk. Vårt främsta fokus är pappersmassa men vi producerar också grön el, fjärrvärme och biobränsle. Alla energiprodukter som Södra säljer kommer från skogen och är 100 procent naturliga och förnybara. Vår massaproduktion producerar ett överskott av grön el som driver både själva bruket, sågverket och används för att förse närliggande samhällen med grön el och fjärrvärme.

Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Väröbacka.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta ansvarig rekryterare: William Agervi på 0739724947

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via [email protected]

Välkommen med din ansökan!

Sökord

Laboratorie, kemi, process, miljö, Södra Cell, job, jobb, Adecco Visa mindre

Miljö- & Labbchef på Södra Cell

Om tjänsten Som Miljö- & Labbchef kommer du att ha en tvådelad men ändå sammanvävd roll med hållbarhet som ledstjärna.   I rollen som Miljöchef kommer du att vara med att koordinera och driva miljöarbetet inom företaget. Du arbetar i nära samarbete med produktionsorganisationen för att vidareutveckla och optimera vår produktionsprocess med avseende på miljöpåverkan. Du kommer att bevaka och följa upp anläggningens utsläpp och villkor samt biträda verksamh... Visa mer
Om tjänsten
Som Miljö- & Labbchef kommer du att ha en tvådelad men ändå sammanvävd roll med hållbarhet som ledstjärna.  

I rollen som Miljöchef kommer du att vara med att koordinera och driva miljöarbetet inom företaget. Du arbetar i nära samarbete med produktionsorganisationen för att vidareutveckla och optimera vår produktionsprocess med avseende på miljöpåverkan. Du kommer att bevaka och följa upp anläggningens utsläpp och villkor samt biträda verksamheten i övrigt med miljökompetens. Som miljöchef kommer du att ansvara för att tillse att verksamheten bedrivs korrekt ur miljöskyddssynpunkt enligt gällande lagar, villkor, bestämmelser, bolagets policy och övriga åtaganden. Det innebär också ett stort samarbete med berörda myndigheter, vilket innebär att göra miljökontroller, lämna miljörapport, föra dialoger med tillståndsmyndighet mm.

 

Som rollen som chef för vårt labb kommer du ansvara för den fortsatta utvecklingen av ett laboratorium med rätt kompetens och kapacitet för att kunna leverera med hög kvalitet till laboratoriets uppdragsgivare. Du har funktionsansvar för analysverksamheten och för tät dialog med verksamheten. Du kommer även ansvara för att laboratoriet har rätt kompetens till att delta i utvecklingsprojekt som tex nyinstallation av nytt analysinstrument i driften eller utveckla labb-analyser till ett nytt processteg.

I din roll som labb- och miljöchef kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
- Coacha och leda medarbetare
- Initiera och bidra till förbättring som gagnar Södra Cell Värö och Södra
- Ansvara för att tillse att verksamheten bedrivs korrekt ur miljöskyddssynpunkt enligt gällande lagar, villkor, bestämmelser, bolagets policy och övriga åtaganden.
- Ansvara för att bygga ett laboratorium med rätt kompetens och kapacitet för att kunna leverera med hög kvalitet till laboratoriets uppdragsgivare

I din roll som labb- och miljöchef kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
- Tillse att verksamheten bedrivs korrekt ur miljöskyddssynpunkt enligt gällande lagar, villkor, bestämmelser, bolagets policy och övriga åtaganden.
- Ansvara för att bygga ett laboratorium med rätt kompetens och kapacitet för att kunna leverera med hög kvalitet till laboratoriets uppdragsgivare.

Du kommer att ha budget- och personalansvar för ett växande laboratorium med en styrka på 7 personer i nuläget. 

Om dig
Du har tidigare erfarenhet från en ledande befattning. Du har ett strategiskt helhetstänkande och är van vid att coacha medarbetare. Som ledare och chef är du trygg och kan leda i framgång, motgång och förändring. Det är viktigt att du förstår vikten av trivsel på arbetsplatsen, god stämning och en bra arbetsmiljö. Du tar tag i problem på ett direkt, öppet och tillgängligt sätt, ger konstruktiv feedback och bidrar till en kultur där det är ok att göra fel. Du har förmågan att skapa vi-känsla genom att dela ut ansvar och involvera medarbetare.

Då vi är en organisation i ständig rörelse är det viktigt att du trivs att arbeta med förändring och utveckling.
Du som söker har en utbildning motsvarande civilingenjörskompetens inom miljö eller kemiteknik eller annan relevant utbildning. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet från miljöarbete i processindustrin. Särskilt meriterande om du har erfarenhet från pappers- och massaindustrin, men huvudsaken är att du är en person som vill utvecklas med företaget.

Du har mycket goda kunskaper av miljöarbete och förståelse för det juridiska arbetet kopplat till miljö. Du har troligtvis erfarenhet eller förståelse för arbetet med myndigheter och vi kommer lägga stort fokus på förmågan att leda en kompetent grupp.

Viktigt för tjänsten är:
- Dokumenterade framgångar i chefsposition
- Erfarenhet från labb- och/eller processindustri
- Relevant utbildning från universitet eller högskola kopplat till labb- och/eller miljöarbetet

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Din arbetsgivare Södra
En del ser en skog. Vi ser förnybar råvara, klimatnytta, långsiktig ekonomisk tillväxt och innovationskraft som aldrig slutar växa. Hos oss kommer du vara med och bidra till långsiktig hållbarhet och tillsammans med oss kommer du att upptäcka hur. Medarbetare som trivs och visar ett stort engagemang är avgörande för vår framgång och utgör kärnan i vår verksamhet. För oss är en frisk och säker arbetsplats en central del av vårt kontinuerliga arbete med att utveckla våra medarbetares kompetens och yrkeskunnande. Vår långsiktiga strävan är att Södras anställda ska spegla den mångfald som finns i befolkningen. Vi välkomnar sökanden med olika bakgrunder och ursprung.
Södra Cell Värö är ett av världens största och modernaste massabruk. Vårt främsta fokus är pappersmassa men vi producerar också grön el, fjärrvärme och biobränsle. Alla energiprodukter som Södra säljer kommer från skogen och är 100 procent naturliga och förnybara. Vår massaproduktion producerar ett överskott av grön el som driver både själva bruket, sågverket och används för att förse närliggande samhällen med grön el och fjärrvärme.

Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Väröbacka.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta ansvarig rekryterare: William Agervi på 0739724947

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via [email protected]

Välkommen med din ansökan!

Sökord

Laboratorie, kemi, process, miljö, Södra Cell, job, jobb, Adecco Visa mindre

Laboratory Engineer

Ansök    Dec 19    Yangi AB    Laboratorieingenjör, kemi
We are Yangi®, the ground-breaking innovation partner pioneering dry forming technology and the next generation of fiber-based solutions. We are here to reshape the world of packaging and are pleased that you are considering joining us. Emerging from 10 years of R&D from the sister company, The Loop Factory®, Yangi® is now ready to scale. And so, we are looking for new team members who dare to push boundaries, have the creativity to explore new ideas, and... Visa mer
We are Yangi®, the ground-breaking innovation partner pioneering dry forming technology and the next generation of fiber-based solutions. We are here to reshape the world of packaging and are pleased that you are considering joining us.
Emerging from 10 years of R&D from the sister company, The Loop Factory®, Yangi® is now ready to scale. And so, we are looking for new team members who dare to push boundaries, have the creativity to explore new ideas, and the boldness to challenge the status quo. We want to build a global packaging solutions company, and we need talented, motivated, and enthusiastic individuals - just like you! - to join us on this exciting journey.
If you are ready to challenge the value chain of our everyday product, positively impact the environment and make a real impact in the world, then keep reading!


Laboratory Engineer
As a Laboratory Engineer, you will be a key player in developing our lab and pilot activities, helping us position ourselves as the best-in-class within our segment.
Practically speaking, you will be responsible for coordinating and participating in lab and trial activities, ensuring the team delivers high-quality performance trials, every time. You will act as the primary link between the R&D department, the technology team as well as project managers, approaching each customer project systematically, ensuring continuous learning from all parties involved.
You will also help our existing team run day-to-day operations and work in close collaboration with technicians, materials, and application specialists, all the while, collaborating to develop standardized processes, routines, and best practices.


Main responsibilities
Plan, lead, and coordinate experiments and operational activities in our lab.
Participate in daily operational activities and trials in both the pilot and quality lab.
Ensure the readiness of trials or small-scale productions by collating, organizing, and sharing plans, processes, materials, instructions, tools, and resources with everyone involved.
Drive the development and ensure the implementation of standardized testing procedures and manuals for the equipment.
Manage the lab equipment availabilities through 5S or similar, performing daily supervision and regular maintenance.
Build, develop, and maintain relationships with external partners for the lab and pilot trials and infrastructure.
Oversee the implementation of incident reports, perform risk analysis and safety rounds and ensure everyone is abiding by safe working practices.Qualifications
Technical background with a minimum of 5 years of experience working in a laboratory, doing both practical work, as well as developing and documenting standardized methods, processes and procedures.
Bachelor's degree in Engineering or Chemistry or working experience equivalent.
Practical laboratory work experience
Method development experience
Good knowledge of MS Office (Excel, Word, PowerPoint)
Fluent in Swedish & English (Verbal & Written)
A plus if you have industrial experience from the pulp, paper, or packaging industries.
A plus if you have experience leading, managing, and coordinating teamsOur Ideal Candidate is someone who:
Is analytical, structured, service-oriented and, passionate about engaging and supporting co-workers.
Is motivated by working in a fast-growing start-up environment, where prototyping is a part of daily work and understands that it requires flexibility and adaptability
Has a burning interest in R&D.
Enjoys practical laboratory work and quality assurance
Understands the importance and opportunities that collaboration provides and, who enjoys both working in teams and independently.
Is proactive, takes ownership of their area of responsibility, and can effectively bring ideas, strategies, and processes from initial concept through implementation, on schedule.
Is solution-oriented and result-driven. Where others see problems, you see opportunities to do things better, faster, and smarter!The position is 100 % full-time contract, located in our head office in Varberg, with an anticipated start date in the first quarter of 2023.

If you have any questions or want to learn more about this opportunity, please contact:
Johann Kaiser, CEO, +46763131020, [email protected]
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Laboratorieingenjör Senior

Dina arbetsuppgifter Tjänsten är placerad på Södra Innovation & Nya affärer, där Södras forsknings- och innovationsarbete bedrivs. Som Senior Laboratorieingenjör kommer du att arbeta på Innovationslaboratoriet med en huvudsaklig placering i gruppen Kemisk analys. Ditt ansvarsområde kommer främst att ligga inom kromatografi, vilket på Innovationslabbet innefattar teknikerna GC-FID, GC-MS, IC och SEC. Utöver detta utförs inom Kemisk analys titreringar, extra... Visa mer
Dina arbetsuppgifter
Tjänsten är placerad på Södra Innovation & Nya affärer, där Södras forsknings- och innovationsarbete bedrivs. Som Senior Laboratorieingenjör kommer du att arbeta på Innovationslaboratoriet med en huvudsaklig placering i gruppen Kemisk analys. Ditt ansvarsområde kommer främst att ligga inom kromatografi, vilket på Innovationslabbet innefattar teknikerna GC-FID, GC-MS, IC och SEC. Utöver detta utförs inom Kemisk analys titreringar, extraktioner och andra våtkemiska metoder. Du kommer även att utföra arbetsuppgifter inom grupperna Fysikalisk provning och Processlab. Inom Fysikalisk provning utförs malning, arkning och en omfattande provning av olika egenskaper. På Processlab bedrivs bland annat utveckling av kok och blekmetoder med cirkulationskokare, autoklavkokare och olika varianter av blekutrustning.

En viktig del av arbetsuppgifterna är att använda din erfarenhet och kompetens till att utveckla, stödja och stärka arbetet inom kromatografi i samklang med det förändringsarbete som bedrivs inom avdelningen. Då gruppen jobbar som ett team är det viktigt att du ser det som din uppgift att dela med dig av din kompetens för att bygga andras, och att se din insats som en del av en helhet.

Arbetet som utförs på laboratoriet är oftast kopplade till något av våra projekt där du frekvent för en aktiv dialog med kollegor, koordinator, projektledare, specialister och andra personer både internt och externt Södra, vilket kräver att du har en mycket god kommunikationsförmåga och kan ta egna initiativ till dialog när så behövs.

Din erfarenhet
Vi ser att du som söker har lägst högskoleingenjörsutbildning med inriktning kemi och flerårig arbetslivserfarenhet inom laboratorieverksamhet i allmänhet och kromatografi i synnerhet. Meriterande för tjänsten är om du även har arbetslivserfarenhet av förekommande tekniker på labbet, såsom GC-FID, GC-MS, IC och/eller SEC. Rollen som Senior Laboratorieingenjör ställer höga krav på samarbetsförmåga och initiativtagande och därför behöver du ha en stark egen motor och förmågan att sätta det egna ansvaret först. Förändringar är en naturlig del av verksamheten och därför behöver din förmåga att hantera förändringar vara mycket god.

Utöver detta ser vi att du har;

- B-körkort då resor till våra enheter runt om i Södra Sverige kan förekomma
- Goda kunskaper i svenska språket
- God datavana


För att du som söker ska lyckas och trivas i rollen behöver du ha lätt för att se dig själv som en del i ett team, där ni nyfiket tar er framåt i olika projekt och uppgifter. Du behöver ha förmågan att få saker ur händerna och ett driv att i stort och i smått ständigt förbättra den verksamhet du arbetar inom. Att sprida god stämning runt omkring dig genom att vara en förebild och entusiasmera och engagera kollegorna ska vara en självklarhet för dig.

Din arbetsgivare Södra
Södra är Sveriges största skogsägarförening med mer än 52 000 skogsägare som medlemmar. Vår verksamhet sträcker sig från traditionella produkter som pappersmassa och trävaror, till nya spännande områden som exempelvis förnybar energi, lättare konstruktionsmaterial och textilmassa som används till kläder. Vi nöjer oss helt enkelt inte med att förfina de produkter som våra kunder sedan länge förlitar sig på och använder i sina egna processer - vi letar också ständigt efter nya användningsområden för världens bästa råvara.

Placering
Tjänsten är tillsvidare på heltid med placering i Värö.

Vill du veta mer?
Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta HR-administratör Linnea Edgren, tfn 0470-89 116. För frågor om tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta laboratoriechef Magnus Lundblad, tfn 0725-83 41 11. Fackliga kontakter är Kristina Jaensson, 0340-63 34 14 Unionen och Linda Echardt, 0340-69 04 45, SI.

Ansök via länken nedan senast den 18/2 2020 Hoppas vi hörs snart!

Följ oss gärna på Facebook (https://www.facebook.com/sodragroup), #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Laboratorieingenjör Senior

Dina arbetsuppgifter Tjänsten är placerad på Södra Innovation & Nya affärer, där Södras forsknings- och innovationsarbete bedrivs. Som Senior Laboratorieingenjör kommer du att arbeta inom avdelningen Innovationslaboratoriet med en huvudsaklig placering i gruppen Kemisk analys. Även arbetsuppgifter inom grupperna Fysikalisk provning och Processlabb kommer också att förekomma. Ditt ansvarsområde kommer främst att ligga inom kromatografi (GC-FID, GC-MS, IC oc... Visa mer
Dina arbetsuppgifter
Tjänsten är placerad på Södra Innovation & Nya affärer, där Södras forsknings- och innovationsarbete bedrivs. Som Senior Laboratorieingenjör kommer du att arbeta inom avdelningen Innovationslaboratoriet med en huvudsaklig placering i gruppen Kemisk analys. Även arbetsuppgifter inom grupperna Fysikalisk provning och Processlabb kommer också att förekomma. Ditt ansvarsområde kommer främst att ligga inom kromatografi (GC-FID, GC-MS, IC och SEC) och därför söker vi en person som har god kompetens och erfarenhet inom detta område i syfte att utveckla, stödja och stärka arbetet inom kromatografi i samklang med förändringsarbete som bedrivs kontinuerligt inom avdelningen. Då gruppen jobbar som ett team är det viktigt att du har en prestigelös förmåga att dela med dig av din kompetens för att bygga andras och att se din insats som en del av en helhet.

Arbetsuppgifterna som utförs på laboratoriet är oftast kopplade till något av våra projekt där du frekvent för en aktiv dialog med kollegor, koordinator, projektledare och övriga personer inom verksamheten, vilket innebär att du har god kommunikationsförmåga.

Din erfarenhet
Rollen som Senior Laboratorieingenjör ställer höga krav på samarbetsförmåga och initiativtagande. Vi söker en professionell och prestigelös medarbetare med en positiv grundsyn som har en stark egen motor och som sätter det egna ansvaret först. Förändringar är en naturlig del av verksamheten och därför behöver din förmåga att hantera förändringar vara mycket god.

Vi ser att du som söker har lägst högskoleingenjörsutbildning med inriktning kemi och flerårig arbetslivserfarenhet inom laboratorieverksamhet i allmänhet och kromatografi i synnerhet. Meriterande för tjänsten är om du även har arbetslivserfarenhet inom gaskromatografi, såsom GC-FID och GC-MS men även SEC.

Utöver detta ser vi att du har;

- B-körkort då resor till våra enheter runt om i Södra Sverige kan förekomma
- Goda kunskaper i svenska språket
- God datavana


För att du som söker ska lyckas och trivas i rollen behöver du ha lätt för att se dig själv som en del i ett team, där ni prestigelöst, ödmjukt och nyfiket tar er framåt i olika projekt och uppgifter. Du behöver ha förmågan att få saker ur händerna och ett eget driv att i stort och i smått ständigt förbättra verksamheten. Att sprida god stämning runt omkring dig genom att entusiasmera och engagera kollegorna ska vara en självklarhet för dig.

Din arbetsgivare Södra
Södra är Sveriges största skogsägarförening med mer än 52 000 skogsägare som medlemmar. Vår verksamhet sträcker sig från traditionella produkter som pappersmassa och trävaror, till nya spännande områden som exempelvis förnybar energi, lättare konstruktionsmaterial och textilmassa som används till kläder. Vi nöjer oss helt enkelt inte med att förfina de produkter som våra kunder sedan länge förlitar sig på och använder i sina egna processer - vi letar också ständigt efter nya användningsområden för världens bästa råvara.

Placering
Tjänsten är tillsvidare på heltid med placering i Värö.

Vill du veta mer?
Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta HR-administratör Linnea Edgren, tfn 0470-89 116. För frågor om tjänsten eller verksamheten är du välkommen att kontakta laboratoriechef Magnus Lundblad, tfn 0725834111.

Ansök via länken nedan senast den 18/2 2020 Hoppas vi hörs snart!

Följ oss gärna på Facebook (https://www.facebook.com/sodragroup), #jobbapåsödra

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Visa mindre

Laboratorieingenjör till Södra Innovation!

Enligt Södra är skogen fantastisk. Naturlig, mångsidig och förnybar som ingen annan råvara. Vad kan vara bättre än att få jobba med något med så många möjligheter? Ingenting om du frågar dem. Vi söker nu för Södras räkning en laboratorieingenjör som kan stärka upp deras Innovationslaboratorie och bidra till deras värdegrund, värdeskapande relationer och långsiktigt agerande. OM TJÄNSTEN Sedan 1938 har Södra arbetat för skogsgårdarnas bästa. Deras verksam... Visa mer
Enligt Södra är skogen fantastisk. Naturlig, mångsidig och förnybar som ingen annan råvara. Vad kan vara bättre än att få jobba med något med så många möjligheter? Ingenting om du frågar dem. Vi söker nu för Södras räkning en laboratorieingenjör som kan stärka upp deras Innovationslaboratorie och bidra till deras värdegrund, värdeskapande relationer och långsiktigt agerande.

OM TJÄNSTEN
Sedan 1938 har Södra arbetat för skogsgårdarnas bästa. Deras verksamhet sträcker sig från traditionella produkter som pappersmassa och trävaror, till nya spännande områden som till exempel förnybar energi, konstruktionsmaterial och textilmassa som används till kläder vilket minskar beroendet av bomull och olja. Södra letar ständigt efter nya användningsområden för världens bästa råvara. Företaget har 52 000 medlemmar samt 3 100 anställda och de arbetar ingående med näringspolitiska frågor.

I rollen som laboratorieingenjör kommer du att arbeta på Södras Innovationslaboratorie. Laboratoriet är beläget i Väröbacka där du kommer att tillhöra gruppen Fysikalisk provning som i dagsläget består av sju medarbetare. Tjänsten kommer att inledas med en introduktion där du får stöttning av dina kollegor för att du ska få de bästa förutsättningarna i din nya roll. Uppdraget kommer att löpa fram till årsskiftet 2019/2020.

Du erbjuds


* Goda utvecklingsmöjligheter
* Möjligheten att få arbeta i ett team präglat av gott samarbete
* Chansen att få jobba i en organisation som bidrar till att ersätta användningen av fossila bränslen


Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

ARBETSUPPGIFTER
På Innovationslaboratoriet forskar Södra på nya produkter och utvecklar befintliga produkter och processer. Som laboratorieingenjör kommer du att arbeta inom gruppen Fysikalisk provning, en grupp som maler och arkar papper från olika massor och därefter testar arkens egenskaper. Malningen sker med hjälp av kvarnar, arkningen med halvautomatiska arkformare och provningen till sist med hjälp av ett antal provutrustningar placerade i ett klimatrum.

VI SÖKER DIG SOM
* Har erfarenhet av laboratorie- och/eller kvalitetsarbete
* Besitter goda kunskaper i Office-paketet
* Är obehindrad i svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du har en högskoleutbildning inom kemi eller motsvarande.

Som person är du:
* Ansvarstagande
* Samarbetsvillig
* Självgående
* Noggrann

Övrig information


* Start: September
* Omfattning: Heltid, Kontorstider
* Placering: Väröbacka, Varberg
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Södras önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Södra Visa mindre