Lediga jobb som Manager i Varberg

Se lediga jobb som Manager i Varberg. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Varberg som finns hos arbetsgivaren.

Quality Manager – för dig med intresse för ledningssystem och kvalitet

Ansök    Maj 10    Vattenfall AB    Manager
Företagsbeskrivning Business Unit (BU) Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 340 personer inom Business Area (BA) Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. projektledning och projektstöd, an... Visa mer
Företagsbeskrivning
Business Unit (BU) Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 340 personer inom Business Area (BA) Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. projektledning och projektstöd, analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår förmåga inom projektledning samt valda tekniska nyckeldiscipliner. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av våra modeller, där vårt arbete och kompetens skapar stora värden för Vattenfall och dess satsningar.
Jobbeskrivning
Vill du vara med och skapa en fossilfri framtid? Vattenfall är en trygg och stabil arbetsgivare som dessutom ligger i framkant inom många spännande områden i syfte att nå målet att bli fossilfria inom en generation.
Business Support är stabsenheten inom BU Fuel Engineering and Products och bildar tillsammans med controllingfunktionen avdelningen Business Controll and Support. Uppdraget för avdelningen är att stödja och underlätta för verksamheterna inom leveransorganisationerna (Fuel, Engineering och Projects) genom att skapa, förbättra och tillhandahålla enkla och effektiva stödprocesser. Nu söker vi en Quality Manager till denna avdelningen.
Tillsammans med teamet ansvarar man för att utveckla och förvalta befintliga ledningssystem och genomföra revisioner i syfte att säkerställa kravuppfyllnad och efterlevnad. Följande arbetsuppgifter innefattas i rollen:
Koordinera, förvalta och utveckla ledningssystem
Samordna och följa upp kvalitetsmål för processerna
Planera och kunna facilitera ledningens genomgång
Omsätta förändringar och planer till konkreta åtgärder i ledningssystemet.
Utbilda organisationen i ledningssystemen
Genomföra internrevisioner
Styra, leda och utveckla internrevisionsverksamhet
Hantera nya krav på ledningssystemet och tillse att dessa fördelas och implementeras i ledningssystemen
Planera och administrera externa certifierings-, och leverantörsrevisioner

Rollen har kontakt med processägare/ledare/utvecklare som sitter i olika delar av organisationen. Detta ställer krav på lyssnande och empatisk förmåga, taktkänsla samt förmåga att verka för samarbeta och involvering av berörda intressenter genom aktiv kommunikation via tillämpliga kommunikationskanaler. Som person behöver du vara bra på att planera och samordna samtidigt som är du anpassningsbar och duktig på att främja engagemang hos personer med olika bakgrunder.
Kravspecifikation
För att lyckas med denna rollen behöver du:
Akademisk utbildning inom teknik eller ekonomi, eller motsvarande kunskap inhämtade genom arbetslivserfarenhet
Genomförda dokumenterade utbildningar inom relevant kompetensområde map ledningssystem, kvalitetsstyrning, internrevisioner och ISO standard 9001.
Flytande i svenska och god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på engelska, övriga språk är meriterande

Det är även meriterande om du har:
Certifiering inom relevant kompetensområde på Quality Manager nivå
Hög kompentens inom ledningssystem och kvalitetsstyrning
Goda ledaregenskaper (som processägare/ledare/utvecklare/projektledare).
Flerårig erfarenhet av ansvar för operativ förvaltning eller utveckling av processer eller ledningssystem
Erfarenhet av arbete inom eller uppdrag i kärnteknisk verksamhet.
Erfarenhet/Kompetens av IT-verktyg såsom Sharepoint, DMG, Avärs och process ritningsapplikationer

Ytterligare information
Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Vi vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss har du stort ansvar för egen planering och utförande, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och?könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.?
Placeringsort är Solna, Göteborg, Ringhals, Forsmark eller Västerås. Resor inom södra Sverige, ibland med övernattning, förkommer men vi arbetar aktivt med tekniska hjälpmedel för att minska dessa. Avdelningen är spridd geografiskt och de flesta möten sker med digital uppkoppling vilket ger goda möjligheter att arbeta delar av tiden på distans.
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Matilda Hjelmberg, 072-575 36 32. För information om rekryteringsprocessen kontaktar du rekryterare Izabelle Brohed, 070-261 63 49.
Fackliga representanter för denna tjänst är Adam Rush (Akademikerna), Jan Stigbert (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.
Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 30 maj 2023. Urval sker efter sista ansökningsdagen.
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Förutom säkerhetsprövning genomförs även drogtest.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Contract Manager RE&FM Nordic

Ansök    Apr 26    Vattenfall AB    Manager
Företagsbeskrivning Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20?000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på öv... Visa mer
Företagsbeskrivning
Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20?000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.


Jobbeskrivning
Vill du, tillsammans med oss, bygga vägen som tar oss framåt mot en fossilfri framtid?
Nu har du en unik möjlighet att söka tjänsten som Contract Manager RE&FM; Nordic hos oss på Vattenfall.
RE&FM; Nordic är en avdelning inom Vattenfall AB och en del av Vattenfall Business Service Nordic AB. RE&FM; Nordic har till uppgift att hantera Real Estate och Facility Management tjänster för samtliga affärsområden inom Vattenfall. Det innebär att RE&FM; Nordic har många kontaktytor både inom Vattenfall och med samarbetspartners som utför många av tjänsterna.


Enheten Business Support är som en ”samordningscentral” för RE&FM; Nordic och har till uppgift att ansvara för verksamhetsgemensamma stödprocesser till verksamheten. Detta innebär att Business Support hanterar den ekonomiska uppföljningen, contract management, interna verksamhetsstyrningen, samordningen, uppföljningen och utvecklingen av RE&FM; Nordic. Business Support hanterar även RE&FM; Nordics ledningssystem. Enheten består idag av 7 medarbetare under ledning av en Head of Business Support lokaliserade primärt i Solna. Contract Management består av två medarbetare där du kommer arbeta tätt tillsammans med den andra contract managern.


För dig som vill vara med och påverka och vara involverade i många intressanta frågeställningar – både strategiska och operativa - är Business Support den rätta enheten. Vi söker en driven person som motiveras av ständig förbättring, flera kontaktytor och ett stundtals högt tempo.


I rollen som Contract Manager kommer du att stödja verksamheten med allt som gäller avtalshanteringen inom RE&FM; Nordic.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Utveckla strategi för RE&FM; Nordics Contract Management
Samarbeta aktivt med affärsintressenter och chefer inom organisationen för att stödja deras affärsmål.
Vara bryggan mellan verksamheten och procurement för att bidra till att inköpsaktiviteter genomförs på ett effektivt och verksamhetsorienterat sätt
Bygga och hantera relationerna med leverantörer
Ansvara för RE&FM; Nordics avtalsdatabas på ett effektivt sätt
Identifiera och vara med och driva besparingsmöjligheter i samarbete med interna intressenter
Bidra till RE&FM; Nordics transformationsresa och fortsatta förbättringar av upphandlingsprocesser, verktyg och system
Bygga och förvalta scorekort för att visuellt ge ledningen rätt verktyg för att följa upp verksamheten
Förbereda material till styr- och ledningsgrupper och delta vid behov.Kravspecifikation
Utbildning
Vi söker dig som har relevant utbildning och bred erfarenhet från contract management. Då koncernspråket är engelska förekommer viss korrespondens på engelska vilket innebär att du bör behärska språket väl.
Erfarenhet
Du bör ha minst 10 års erfarenhet från arbete med contract management. Vi vill också att du har god erfarenhet av att hantera stakeholders på olika nivåer och i en internationell miljö.
Egenskaper och styrkor
Uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska
Du är analytisk och har en erfarenhet och förståelse för hur contract management kan bidra till verksamhetens utveckling
Förstå vikten av att skapa tydliga och för verksamheten lättförståeliga beslutsunderlag
Mycket god samarbetsförmåga och analytisk förmåga
God förmåga att leverera i tid och med efterfrågad kvalitet
Ha en naturlig fallenhet av att driva och arbeta självständigt.Tjänsten är en tillsvidareanställning och innebär resor till Vattenfalls samtliga tjänsteställen. Tillträde sker enligt överenskommelse. Körkort B är ett krav.
Meriterande
Erfarenhet av energimarknaden är meriterande.


Ytterligare information
Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.

Placering: Önskvärt att placering är Solna. Annan ort där Vattenfall har kontor kan vara aktuell.


För mer information om tjänsten, välkommen att kontakta rekryterande chef Christine Stadling [email protected] eller har du någon fråga om vår rekryteringsprocess så kontakta du vår rekryterare Teri-Anne Brink, [email protected]
Fackliga representanter: Shahriar Badiei (Akademikerna), Christer Von Ahn (Unionen), Cecilia Bodin (Ledarna), Mikael Mukka (SEKO). Du når dem via Vattenfalls växel: 08 739 50 00.
Välkommen med din ansökan senast 12 maj 2023. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.


Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part, Validata.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Group Manager with international focus to AFRY Nuclear Sweden

Ansök    Feb 12    AFRY AB    Manager
This is an exclusive opportunity to be a part of environmentally important projects. You will have the opportunity to learn from international experts worldwide and to work with different cultures. You will report to the section manager and you will be part of the extended management team for business unit Nuclear Sweden where AFRYs core values Brave, Devoted and Team players are key to success. You will also collaborate with AFRY’s Global Nuclear organiza... Visa mer
This is an exclusive opportunity to be a part of environmentally important projects. You will have the opportunity to learn from international experts worldwide and to work with different cultures. You will report to the section manager and you will be part of the extended management team for business unit Nuclear Sweden where AFRYs core values Brave, Devoted and Team players are key to success. You will also collaborate with AFRY’s Global Nuclear organization.
Read more about us here: https://afry.com/en
Qualifications
We place great emphasis on your personal qualities and your potential for development with us. Because if we find that match, we also believe that you will thrive with us as a group manager. Win-win!
We are currently looking for a skilled and humble leader who possesses significant self-awareness. By being aware of your strengths and weaknesses, it becomes easier to collaborate with others to get the job done efficiently.
You also need to be motivated to create and maintain many positive relationships with colleagues, customers, and team members. There are numerous points of contact, and we view strong relationships as the best foundation for building trust with our customers and providing your team with the best conditions for success.
Equally important for the role is your business acumen and customer focus. You are expected to channel energy and resources into projects that add value and may sometimes need to take calculated risks to achieve goals.


To succeed in the role, you need the following experiences and background:
Experience of sales and account management
Experience of project portfolio management
Experience from working in a technical industry
A post secondary degree in engineering or another equivalent degree
Fluency in English, both spoken and written

It’s a plus if you also have:
Experience from a managerial position
Experience of international sales and account management
Experience of remote leadership (staff in other places than your own)
Experience from the nuclear industry
Experience from radioactive waste management
Experience of software product ownership
Ability to speak and write in Swedish


Additional Information
Location: You can be located anywhere in the Nordic region, it is however a plus if you are located in Gothenburg, Varberg, Malmö, Stockholm, Uppsala or Oskarshamn. Travel is a natural part of the position and may include visits to clients, the team and projects, for example in Stockholm, Gothenburg, Olso and other countries, especially in Eastern Europe.
AFRY is ranked as one of Sweden's most popular employers. We are courageous and dedicated team players who constantly strive to possess the sharpest expertise in the market. We also know that employees who feel good, both physically and mentally, are the most important success factor. Therefore, we focus on a safe working environment and a balance between work and leisure.
What our employees appreciate most among our benefits is the offering in terms of wellness and the staff association Club AFRY. Through Club AFRY, we provide a wide variety of interesting recreational activities and the opportunity to have fun with colleagues even outside of work, such as cultural and sports events, book clubs, choirs, cabin rentals, sports activities, and more.
Have we captured your interest? We hope so!
Last day to apply: 2024-03-14. This is an ongoing recruitment process, and the position can be filled before the last day of application, so do not hesitate to send in your application in good time.

About the recruitment process:
If you proceed in this recruitment process, we will use tests as a step to identify your potential. This means assessing how well you match the parts of the profile related to personal qualities and problem-solving abilities. The tests also help ensure a more accurate and fair recruitment process.
Since the position may involve working in classified areas, you will undergo drug tests and security clearances before the start of the employment.
I, who will become your manager, is named Jan-Erik Bendiksen. My leadership philosophy is to be attentive to each individual in the team so that everyone receives the right support and an interesting development. I value openness in my surroundings and gladly provide a lot of freedom with responsibility. I believe our success begins with you feeling well and enjoying your work!
If you want to know more about the position, the development opportunities available, or perhaps how we work in the team, please feel free to reach out to Jan-Erik Bendiksen, Section Manager AFRY Energy Nuclear, at [email protected]
Find Jan-Erik’s Linkedin profile here
We refrain from direct contact with staffing and recruitment companies and sellers of additional job advertisements. Visa mindre

Projektportföljledare– Ringhals

Ansök    Dec 22    Vattenfall AB    Manager
Företagsbeskrivning Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg. Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld... Visa mer
Företagsbeskrivning
Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.
Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.
Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals
Jobbeskrivning
Har du erfarenhet av projekt, samt förändrings- och förbättringsarbete och vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? Sök jobbet som Projektportföljledare hos oss på Ringhals!
Nu har du möjlighet att arbeta för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.
Nu söker vi en Projektportföljledare till gruppen NRP- Ringhals projektkontor.
Gruppen NRP utgör Ringhals projektkontor vars funktion är att säkerställa att beslutade projekt levereras enligt beslutade ramar. Som projektportföljledare kommer du att arbeta tillsammans med övriga projektportföljledare på gruppen, samt projektledare, beställare och andra personer kopplade till projektverksamheten i bolaget. I din roll får du ett brett nätverk inom Ringhals och du får vara med i det spännande lagarbete det innebär att utveckla våra anläggningar.
Dina arbetsuppgifter:
Som projektportföljledare följer du upp projekten i din portfölj på månadsbasis. Detta sker i nära samarbete med projektbeställare och projektledare. I rollen ansvarar du för att projekten i portföljen levererar enlig plan. Konstruktiv samverkan och bra dialog inom och mellan avdelningar/enheter/grupper är en förutsättning för ett bra resultat och behöver därför kontinuerligt utvecklas och stärkas.
Utvecklingsarbete är också en viktig del i vår vardag och vi jobbar bland annat med att utveckla våra analyser, processer och visualiseringsverktyg - idag använder vi oss av PowerBI. Vi strävar mot att jobba så agilt vi kan i våra utvecklingsaktiviteter.
Kravspecifikation
I rollen som Projektportföljledare behöver du främst ha med dig:
dokumenterad erfarenhet och god förmåga att driva förändring/förbättringsarbete
projekterfarenhet
utbildning som högskoleingenjör alternativt att du genom erfarenhet fått motsvarande kunskaper.

Utöver detta ser vi gärna att du har:
erfarenhet av arbete i digitala verktyg
god visualiseringsförmåga/bildtänk
erfarenhet av PowerBI/annat BI-verktyg
erfarenhet av agila arbetssätt
erfarenhet av lean production,

Du har ett möjlighetsorientrat förhållningssätt och drivs av att försöka hitta de bästa och effektivaste metoderna att få saker gjorda. Tillsammans med dina kollegor vill du vara aktiv i arbetet att identifiera förbättringsmöjligheter och driva utvecklingen av verksamheten framåt. I rollen behöver du kunna vara anpassningsbar, detta för att möta eventuella nya förutsättningar eller skiftande behov.
Du är kommunikativ och främjar öppen dialog samt har god förmåga att knyta och hålla i kontakter brett över företaget. Du ser fördelarna i samarbete och samverkan och strävar efter att utveckla formerna för detta. Projektkontorets arbete innebär tätt samarbete med en mängd andra delar i verksamheten och detta lagarbete sker över organisationsgränserna.
Ytterligare information
Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.


Placeringsort
Ringhals


För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Leonie Bartholdsson telnr 0725 38 12 25. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Sofia Berggren, [email protected].


Våra fackliga representanter är: Patrik Harrysson- Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Mårten Walfridsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.


Välkommen med din ansökan senast 8 januari. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Projektchef sökes till växande svetsprojektverksamhet!

Ansök    Nov 8    Vattenfall AB    Manager
Företagsbeskrivning Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20?000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på öv... Visa mer
Företagsbeskrivning
Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20?000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.


Jobbeskrivning
Vattenfall Services fortsätter att växa och satsar framåt och söker därför dig som har rätt kompetens och erfarenhet av att driva projekt och skapa de bästa förutsättningar för hög säkerhet, god framdrift, engagemang och kvalitet. Vår förhoppning är att du med denna bakgrund kommer att komplettera vår verksamhet och därtill generera ytterligare möjligheter i samarbetet med våra kunder och leverantörer.
Det här är dina kollegor
Vi är en avdelning inom kärnkrafts och processindustri på Vattenfall Services med inriktning mot avveckling av kärnkraft samt nybyggnation inom processrör. Vi utför entreprenader inom Nybyggnation för livsmedel och läkemedelsindustrin (FDA) och nedmontering och rivning för kärnkraften med kompetens inom projektledning, planering, lyftledning, arbetsledning och praktiskt genomförande. Vi ska bli Västsveriges ledande verkstad.
Om rollen
Som projektledare hos oss på Vattenfall är du ansvarig och leder olika projekt. Arbetsuppgifter avser ekonomi, planering, styrning och kontroll av montageledare och tilldelade projekt, det innebär att du arbetar under stor frihet mot organisationens uppsatta mål samt ansvarar för större projektorganisationer innehållande delprojektledare, mm. Du har en viktig intern roll men är också ansiktet utåt mot Vattenfalls externa kunder.
Vad du kommer att göra
Projektchefen är övergripande ansvarig för att säkerställa att Projektportföljens mål avseende tid, kostnad, kvalitet och omfattning uppfylls
Ansvarig för kommunikation och avrapporteringar till Avdelningschef
Samordningsansvarig gentemot Avdelningschefer och montageledare gällande tillsättning av projektkompetenser i respektive projekt.
Att ekonomiska rutiner följs, till exempel fakturering, fakturahantering och tidskrivning.
Ska följa VS styrande dokument samt lagar för kvalitet, arbetsmiljö, elsäkerhet och miljö.
Att montageledare följer och arbetar enligt Projektprocessen
Resor ingårKravspecifikation
Vem är du?
Vi söker dig som har en affärsmässig förståelse för kunders behov i ditt dagliga arbetssätt. I och med att tjänsten innehåller många interna och externa kontaktytor så krävs även en god kommunikativ förmåga; du utvecklar och levererar väl anpassad kommunikation som visar en tydlig förståelse för de unika behoven hos olika målgrupper.
För att vara aktuell för denna tjänst ser vi att du har
Ledarskapserfarenhet
Teknisk utbildning, alternativt mångårig dokumenterad erfarenhet av likartade arbetsuppgifter
Arbetat självständigt, har förmåga att ta egna initiativ
Goda datorkunskaper och vana från att arbeta i affärssystem
Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
B-körkort är ett krav då det förekommer tjänsteresor
Grundläggande kunskaper inom SAP och Excel

För att trivas i denna roll har du god samarbetsförmåga och hög integritet. Du är flexibel, kreativ och tydlig. Att både kunna sätta ramar och samtidigt vara diplomatisk är en förmåga du besitter väl.


Ytterligare information
Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.


Placeringsort
Limabacka


För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Amanda Örnborg, [email protected]. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Berivan Bozan, [email protected]


Fackliga representanter via Vattenfalls växel, 08 739 50 00
Patrik Eriksson (Jordbro), Unionen, Kaisa Lithander, SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Anders Landqvist (Nyköping), Ledarna.


Välkommen med din ansökan senast 4 december. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Contract Manager RE&FM Nordic

Ansök    Apr 24    Vattenfall AB    Manager
Företagsbeskrivning Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20?000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på öv... Visa mer
Företagsbeskrivning
Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20?000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.


Jobbeskrivning
Vill du, tillsammans med oss, bygga vägen som tar oss framåt mot en fossilfri framtid?
Nu har du en unik möjlighet att söka tjänsten som Contract Manager RE&FM; Nordic hos oss på Vattenfall.
RE&FM; Nordic är en avdelning inom Vattenfall AB och en del av Vattenfall Business Service Nordic AB. RE&FM; Nordic har till uppgift att hantera Real Estate och Facility Management tjänster för samtliga affärsområden inom Vattenfall. Det innebär att RE&FM; Nordic har många kontaktytor både inom Vattenfall och med samarbetspartners som utför många av tjänsterna.


Enheten Business Support är som en ”samordningscentral” för RE&FM; Nordic och har till uppgift att ansvara för verksamhetsgemensamma stödprocesser till verksamheten. Detta innebär att Business Support hanterar den ekonomiska uppföljningen, contract management, interna verksamhetsstyrningen, samordningen, uppföljningen och utvecklingen av RE&FM; Nordic. Business Support hanterar även RE&FM; Nordics ledningssystem. Enheten består idag av 7 medarbetare under ledning av en Head of Business Support lokaliserade primärt i Solna. Contract Management består av två medarbetare där du kommer arbeta tätt tillsammans med den andra contract managern.


För dig som vill vara med och påverka och vara involverade i många intressanta frågeställningar – både strategiska och operativa - är Business Support den rätta enheten. Vi söker en driven person som motiveras av ständig förbättring, flera kontaktytor och ett stundtals högt tempo.


I rollen som Contract Manager kommer du att stödja verksamheten med allt som gäller avtalshanteringen inom RE&FM; Nordic.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Utveckla strategi för RE&FM; Nordics Contract Management
Samarbeta aktivt med affärsintressenter och chefer inom organisationen för att stödja deras affärsmål.
Vara bryggan mellan verksamheten och procurement för att bidra till att inköpsaktiviteter genomförs på ett effektivt och verksamhetsorienterat sätt
Bygga och hantera relationerna med leverantörer
Ansvara för RE&FM; Nordics avtalsdatabas på ett effektivt sätt
Identifiera och vara med och driva besparingsmöjligheter i samarbete med interna intressenter
Bidra till RE&FM; Nordics transformationsresa och fortsatta förbättringar av upphandlingsprocesser, verktyg och system
Bygga och förvalta scorekort för att visuellt ge ledningen rätt verktyg för att följa upp verksamheten
Förbereda material till styr- och ledningsgrupper och delta vid behov.Kravspecifikation
Utbildning
Vi söker dig som har relevant utbildning och bred erfarenhet från contract management. Då koncernspråket är engelska förekommer viss korrespondens på engelska vilket innebär att du bör behärska språket väl.
Erfarenhet
Du bör ha minst 10 års erfarenhet från arbete med contract management. Vi vill också att du har god erfarenhet av att hantera stakeholders på olika nivåer och i en internationell miljö.
Egenskaper och styrkor
Uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska
Du är analytisk och har en erfarenhet och förståelse för hur contract management kan bidra till verksamhetens utveckling
Förstå vikten av att skapa tydliga och för verksamheten lättförståeliga beslutsunderlag
Mycket god samarbetsförmåga och analytisk förmåga
God förmåga att leverera i tid och med efterfrågad kvalitet
Ha en naturlig fallenhet av att driva och arbeta självständigt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och innebär resor till Vattenfalls samtliga tjänsteställen. Tillträde sker enligt överenskommelse. Körkort B är ett krav.
Meriterande
Erfarenhet av energimarknaden är meriterande.


Ytterligare information
Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.

Placering: Önskvärt att placering är Solna. Annan ort där Vattenfall har kontor kan vara aktuell.


För mer information om tjänsten, välkommen att kontakta rekryterande chef Christine Stadling 070-327 77 36 eller har du någon fråga om vår rekryteringsprocess så kontakta du vår rekryterare Teri-Anne Brink, [email protected]
Fackliga representanter: Shahriar Badiei (Akademikerna), Christer Von Ahn (Unionen), Cecilia Bodin (Ledarna), Mikael Mukka (SEKO). Du når dem via Vattenfalls växel: 08 739 50 00.
Välkommen med din ansökan senast 12 maj 2023. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.


Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part, Validata.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vi ser fram emot din ansökan! Visa mindre

Projektadministratör

Ansök    Okt 3    AFRY AB    Manager
Företagsbeskrivning AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 17 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. Jobbeskrivning Vi söker en projektadministratör till vår avdelning Advanced Automation! AFRY är ett stort och stabilt företag som vill växa oc... Visa mer
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle.
Vi är 17 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.


Jobbeskrivning
Vi söker en projektadministratör till vår avdelning Advanced Automation!
AFRY är ett stort och stabilt företag som vill växa och utvecklas tillsammans. Nu söker vi en projektadministratör som vill var med på en spännande resa med oss på Automationssektionen inom AFRYS affärsområde Advanced Automation i Göteborg och Varberg.
Vi arbetar med industri och infrastruktur – den gemensamma nämnaren är automation och projektledning. Kontaktytorna är många då vi samarbetar med andra teknikområden inom AFRY. Våra kunder och uppdrag återfinns inom ett flertal sektorer men främst inom industri, infrastruktur och energi och vi driver framtidsprojekt inom både produktion, R&D, inköp mm. Ditt uppdrag kan till exempel handla om att administrera projekt inom styr och övervakning för en tunnel, ett testlab och/eller som projektadministratör hos någon av våra kunder. Arbetet omfattar ekonomi, tidplaner, uppföljning och kommunikation med projektgrupp på ett tydligt och kommunikativt sätt.
Förutom omväxlande arbetsuppgifter i spännande projekt tillkommer en bonusfamilj i din närmsta Göteborgs- eller Varbergssektion härliga medarbetare såsom projektledare, programmerare, elkonstruktörer och andra projektadministratörer i olika åldrar och med olika bakgrund. Du kommer med andra ord ha gott om förebilder och potentiella mentorer. För denna tjänst kan du välja placeringsort mellan Varberg och Göteborg.


Kravspecifikation
Vi tänker oss att du är kommunikativ och positiv. Du är öppen och entusiastisk, du driver saker från idé och ända i mål - du ger inte upp så snart det tar emot.
Du är en människa som inspirerar och motiverar andra. Du är nyfiken och samtidigt ansvarstagande. Du fascineras över hur kul det är att lära sig något nytt och tycker det är roligt att jobba i projektform.
Du är intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder – du tycker det är kul att bygga kontakter både externt och internt. Vi värdesätter ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer.
Utöver ovan beskrivning hoppas vi att du känner igen dig i nedan krav:
Du har en lämplig teknisk utbildning i grunden.
Du har deltagit i projekt och har samlat på dig kunskap kring hur projekt drivs och har en vilja att utvecklas vidare i rollen som projektadministratör och kanske därefter som projektledare.
Erfarenhet av att följa tidplaner och ekonomisk uppföljning.
Du har ett stort intresse av att strukturera och administrera arbeten i din projektgrupp.
Har B-körkort då resor i perioder är en naturlig del av din roll.
Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.Ytterligare information
Vi söker dig som vill vara en del av AFRYs framgångssaga. Brinner du för teknisk utveckling? Gillar du att samarbeta för att hitta den bästa lösningen? Då kan vi erbjuda dig karriärmöjligheter på en modern arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter och spännande projekt världen över.
På AFRY tycker vi att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Vår fantastiska Club AFRY som drivs av engagerade medarbetare, ordnar evenemang utanför jobbet för att just du ska trivas. Det finns något för alla!
AFRY som arbetsgivare erbjuder en trygg anställning med kollektivavtal och attraktiva förmåner. Flextid erbjuds för att du ska få ihop en vardag att trivas i. Visste du att AFRY är rankat som en av Sveriges mest populära arbetsgivare bland ingenjörer? Vi vill gärna visa dig varför!
För frågor om tjänsten, hör gärna av dig! Intervjuer och urval sker löpande! Det finns möjlighet till start omgående.
Nadina Hamzic – Gruppchef Göteborg
[email protected]
+46 73 093 17 87
Mikael Esberg – Sektionschef Varberg och Göteborg
[email protected]
+46 10 505 09 99
Gustaf Hesslegård – Rekryteringspartner
[email protected]
+46 76 141 69 75
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society. Visa mindre